//Tips og tricks
Tips og tricks 2018-03-13T15:33:46+00:00

TIPS og TRICKS

Mangler du tips og tricks? Sidder du af og til forvirrer dig over brugermanualen til din ioniseringsmaskine? Er du I tvivl om, om du tager dig rigtigt af din maskine, eller om hvor længe der helt præcist skal gå mellem dine afkalkninger?

Så læs med her, hvor vi vil begynde at skrive helt basale tips og tricks ned, til håndtering af din ioniseringsmaskine.

Vi har kunder overalt i landet, hvilket betyder, at maskinerne har individuelle behov grundet de mange geografiske placeringer, alt afhængig af de forskellige vandværker og kalkindholdet i vandet.

Dette er grunden til, at visse maskiner har brug for en enkel afkalkning om måneden – kontra andre maskiner, der har brug for en ugentlig afkalkning.

Ved afkalkning hældes 2-3 spsk. citronsyre i kurven, og du tænder så for din maskine på ”filtered”.

I nogle maskiner tager det 10 sekunder for citronsyren at gennemtrænge elektrolysekammeret, for andre maskiner tager det et halv minut. Derfor anbefaler vi, at tage et kig på vandstrålen og se, smage eller fornemme vandet blive mindre klart samt en syrlig smag af citronsyre. Når dette opnås, er du klar til at slukke for maskinen og lade den stå. For nogle tager dette 10 sekunder, for andre et halvt minut.

Du skal som udgangspunkt rense din maskine med citronsyre 2 gange om måneden.

Bor du i et område, hvor du ved der er meget kalk i vandet, så rens den 3-4 gange om måneden. Ligeledes hvis I er en større husstand, da dette jo betyder at I kører mere vand igennem maskinen – og dermed også mere kalk.

Jo længere tid vandet får på pladerne, jo stærkere ionisering. Når vandet skal ned og nå en pH under 5,5 anbefaler vi, at skrue ned for vandflowet således vandet får lov til at køre langsommere igennem elektrolyseprocessen – herved opnås den mest effektive måde at få den ideelle pH-værdi.

Hvis ikke man har pH-dråber til at måle vandet med, kan den stærke lugt og smag på vandet indikere den opnåede pH-værdi på eksempelvis 2,5.

Desto lavere pH-værdi, desto stærkere lugt af klor skal gerne være til at lugte og smage.

Hvis det ikke er muligt, at opnå den ønskede pH-værdi, anbefaler vi en grundig afkalkning af maskinen.

De fleste pH-strips og lakmus pH-indikatorer er primært til måling af pH-værdi i kropslige væsker, herunder spyt og urin. Disse viser kroppens pH-værdi, og forudsætter en konsekvent afmåling for et retvisende resultat.

Vi anbefaler derfor ikke at bruge pH-strips til at aflæse andre væskers pH-værdi – anvend derimod pH-dråber. pH-dråber er nøjagtige og viser øjeblikkelige resultater ved blot få dråber, derfor anbefales disse til måling af vandet – samt diverse andre drikkevarer.

En pH-værdi afmålt om morgenen, skal helst ligge så tæt på 7 som muligt. pH-værdien vil aldrig blive højere end dette, da urinen jo består af de affaldsstoffer som kroppen helt naturligt altid udskiller – også selvom den er basisk.

Hvor hurtigt kroppens pH-værdi stiger, afhænger af mængden af frie radikaler – sygdom, inflammation og ubalance – du har i kroppen. Jo flere frie radikaler, jo mere h2 fra det basisk ioniseret vand skal der til, og dermed vil det naturligvis også tage længere tid, at få pH-værdien til at stige.
Efter tre uger, er kroppen stadig under forandring og udrensning, og har derfor ikke nået et stabilt niveau. Som nævnt, er det forskelligt hvor hurtigt vores kunders kroppe reagerer på vandet. Du skal dog kunne både se (måling af pH) og mærke en effekt når der er gået tre måneder.

Hvis du stadig efter tre hele måneder er i tvivl om effekten, vil vi anbefale dig, at du tager en testperiode på en til to uger, hvor du ikke drikker ioniseret vand. Så vil du hurtigt kunne mærke forskellen – forbedring kommer nemlig ofte langsomt snigende, mens dårligdomme og smerter kommer hurtigt igen ved pause. Hvis du er alvorligt syg, skal du dog på ingen måde stoppe, da det vil være mere skadeligt end gavnligt. Kontakt os da for personlig vejledning.

Fandt du ikke de tips og tricks, du søgte? Kontakt os, så vil vi hjælpe dig.

Kontakt nu