Vi drikker alt for lidt vand

dehyf

At være dehydreret er det mest skadelig du kan gøre for dit helbred. Det vil tappe dig for energi og hele kroppen lider. Der hvor det bliver særlig synligt er i din hud, som vil blive rynket og indtørret og du vil hurtig kunne komme til at se ældre ud – ganske enkelt fordi din krop ikke er tilstrækkelig fugtig.

Væske mangel er en af de største årsager til sygdomme i verden og flere undersøgelser peger på, at op mod 75% er kronisk dehydreret.

“Læge og forsker F.Batmanghelidj skrev allerede for 50 år siden bogen:

“YOU’RE NOT SICK YOU’RE THIRSTY !! “

Den gode nyhed er, at du hurtigt kan rette op på din væskemangel, ved ganske enkelt at drikke vand, og i løbet af 24 timer, kan du vende din væskemangel fra en katastrofe til at du kan mærke, at huden bedres og energien kommer tilbage.

Hvorfor er dehydrering så skadelig for kroppen?

Din krop består af omkring 60 – 70% vand. Så det er selvfølgelig essentielt for et godt helbred at alle dine celler er fyldt op. Er du derimod ikke fyldt op, vil det påvirke alle dine celler. Har du blot en reduceret væskemængde på 2 % vil det kunne svække dit energiniveau og dit immunforsvar.

Én tilstrækkelig hydrering har stor effekt på energiniveauet og hjernefunktionen. Flere studier viser at selv en mild dehydrering påvirker hjernens funktioner.

Derfor er vand så vigtigt:

1. Fugter dine slimhinderne i mund, øjne, næse og skede

2. Beskytter kroppens organer og væv

3. Udrenser kroppen så du undgår ophobning af affaldsstoffer

4. Forbedre fordøjelsen

5. Optager mineraler og næring til cellestofskiftet

6. Regulere kroppens temperatur gennem sved

7. Smører effektivt dine sener og led

8. Nødvendig for en optimal nyre og leverfunktion så de kan udrense affaldsstoffer

9. Sikre cellulær sundhed og transportere næring, ilt og brint til alle cellerne

10. Holder dig ung og vedligeholde alle kroppens billioner af celler

Nervesystemet

Vand bringer naturligt ilt, brint og mineraler ind i kroppens celler, hvor det aflevere elektroner til cellen og dens kraftværker – cellens mitokondrier. Og vand sørger for at cellerne kan tale med hinanden og regulere hinandens vækst ved hjælp af svingninger og mønstre.  Ved dehydrering bliver denne nervefunktion forstyrret og derfor kan det resultere i smerter i kroppen og forstyrrelser i kroppens bindevæv Læs her evt artiklen om bindvæv og smerter.

Brint i vand

Ja det er rigtig der er brint i vand og det er rent faktisk brinten i dit drikke vand som giver vandet energi. Oprindelig var der meget brint i vores drikkevand, men det var dengang vi tappede det direkte fra kilderne. Der er selvfølgelig stadig brint i det postevand som du tapper fra din vandhane, men hvis du lader dit vand ionisere i en ioniseringsmaskine kan du optimere dit drikkevand med brint. (brint er i kroppen en antioxidant)

“Patienter med kroniske smerter, hvor ingen umiddelbar årsag er at finde, bør man i første omgang undersøges for dehydrering, før anden kompliceret behandling sættes ind. “

                   – Læge og forsker F.Batmanghelidj

Lad dig inspirere af de mere end 70 videointerviews som du her på youtube

Hjernen har brug for vand

Det er bevist at dehydrering nedsætter de kognitive egenskaber og kan føre til depression, demens og Alzheimer. Hjernen har brug for vand og derfor bør en hovedpine altid forsøges at drikkes væk med vand før, at du griber ud efter medicin.

Er du drænet for energi?

Når vand bliver ført igennem cellemembranerne vil det generere et energi flow eller elektrisk spænding (som selvfølgelig er kraftigere, når man drikker ioniseret vand) Den elektriske spænding vil aktivere vores små kraftværker, mitokondrierne, og hele omdannelsen af ATP til energi bliver aktiveret øjeblikkeligt. Derfor har væskemangel så stor en betydning på cellernes funktioner og kan i værste fald gøre dem ubrugelige. Derfor mærker du så tydelig en mangel på energi, når du ikke får drukket tilstækkelig med vand.

Frugt juice giver ikke energi. Frugt juice giver primært sukker og vitaminer!

Det værste du kan gøre, når du mangler energi er at drikke juice, energi drikke og saft. Når kroppen skriger på vand og du giver den sukkervand vil det selvfølgelig, i et her og nu øjeblik, give dig et kick til at dit blodsukker kan stige, men herefter vil kroppen skulle bruge ekstra energi på at optage sukkeret. Vand er rent energi til cellerne uden sukkerklister og belastende sukkerstoffer, farvestoffer og kemiske tilsætningsstoffer.

Hvor meget vand skal man drikke?

Alle funktioner i vores celler og organer har behov for vand og kroppen skal have ca. 2 – 3 liter vand hver dag. En tommelfingerregel er;  at du skal drikke hvad der svarer til;  din vægt i kg. x 0,03 = antal liter vand pr. dag. Så får du den mængde væske som kroppen skal bruge til blot at erstatte det som du mister til kroppens daglig ”opvask” og vedligehold. Sveder eller motionerer du, skal du altså drikke tilsvarende mere.

Vidste du at:

Vores blod består 95% vand. Hver celle består af 99% vand og hjernen består af ca. 2/3 vand.

Hvor hurtig optages vand i kroppen

Der er stor forskel på hvor hurtig vand optages i kroppen. Man siger at postevand optages ca. inden for ½ time, mens levende kildevand, rørt vand, eller ioniseret vand fra en ioniseringsmaskine optages inden for ganske få minutter

Både kaffe og alkohol er vanddrivende

Man kan med fordel drikke et glas vand sammen med at man nyder et glas vin eller kaffe. Og man vil tilmed kunne reducere tømmermænd hvis man sammen med alkohol drikker mere vand.

Derfor bør du undgå at blive dehydreret

Hjernen består af 2/3 vand. Er du i underskud af væske kan det derfor give sig udslag i træthed, irritabilitet og stress symptomer og hukommelsessvigt.

Undersøgelser viser at hvis du mister 1,36% af kroppens væske, vil det begynde at påvirke dit humøret og du vil have en øget hyppighed for hovedpine. (ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22190027) og at hukommelsen allerede blev svækket ved et væsketab på 1% (ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21736786).

“Jeg elsker som mor at vide, at hver gang mine børn drikker det basisk ioniserede vand, giver jeg mine børn det bedste vand, som er renset og har unikke antiinflammatoriske egenskaber”

“Min psoriasis forsvandt allerede efter 10 dage, hvor jeg dagligt brugte ioniseret vand med en pH værdi på 3,5.

Jeg skulle lige lære at forstå, hvorfor jeg skulle bruge syrevand uden på huden og drikke basisk vand…..men efter at have læst den meget grundige brugervejledning, giver det rigtig go’ mening”…”

“Jeg mærker ikke på sammen måde de tunge ben.
Resultatet af den øgede restitution er mere og bedre træning. Så det er total win/win. Mere træning – mere energi. Ikke nok med at min restitution er forbedret fordi min generelle hydrering er optimeret, så føler jeg også, at min krop kommer sig hurtigere efter hård træning.”

…Og hvis du spørger mig, hvem jeg mener kan have effekt af at drikke vandet, vil jeg sige ALLE!

“Jeg er ikke  tvivl; nu oplever jeg hverken smerter ømhed, hævelser eller træthed i min leddegigt og derudover er syreophobningen gået fra 30 – 10.

Jeg er overbevist om, at det ioniserede vand har været den alt styrkende kraft i min helbredelsesprocess

”30. december 1996 kørte jeg galt, og fik konstateret piskesmæld. Jeg har ikke været smertefri siden. Ikke før nu.”

Jeg har det så godt. Jeg tager ingen smertestillende piller. Jeg har meget mere overskud – ligger ikke længere en halv time efter arbejde, og er nu oppe til kl. 22

”Som professionel sportsudøver har man en meget præcis føling med kroppen, så den mærkebare effekt af vandet var ingen undtagelse.

Jeg er meget bevidst om min krop og hvad den kan præstere, så når jeg kan se specifikke forandringer i bl.a. min gennemsnitspuls, står det klart for mig, at noget har forbedret sig.”

For første gang i de 18 år jeg regelmæssigt er kommet hos min naturlæge – er mit syre i mit bindevæv betydeligt aftagende. Trods jeg gerne vil have at yogaen skulle have æren, da det netop også er hvad vi ” arbejder” på her i mit yogacenter – så er jeg overbevist om at det er Chanson vandet!

Samtidig får jeg drukket mere – får hele udrensnings systemet til at fungere bedre og Chanson vandet hjælper mig med at komme af med væske i kroppen – især omkring hofte -lår- underliv. Celluitis og urenheder i kroppen – underarme – lår er forsvundet.

“Først da jeg begyndte at drikke basisk, ioniseret vand fra min Chanson Maskine, steg pH værdien for alvor. Det ioniserede vand har været en fast del af min helbredelsesproces. Nu 7 år efter diagnosen uhelbredelig kræft – er jeg rask”

I 2011 fik jeg konstateret uhelbredelig lungekræft, men valgte den traditionelle kræftbehandling fra. I stedet valgte jeg at ændre livsstil med stor opmærksomhed på at ændre pH værdien i min krop. Jeg spiste 100% basiske fødevarer, sad i infrarød sauna, tog saltbage mm.

plantebaseret kost

Plantebaseret kost: 5 myter som lever i bedste velgående

,
Flere og flere går over til en mere plantebaseret kost, og der er da også mange gode grunde til det. Den sunde livsstil har dog givet anledning til en række myter og fordomme, som ikke ligefrem taler for at spise plantebaseret. I dette indlæg gennemgår vi de mest udbredte myter → så er du godt klædt på med viden inden for emnet. 
Drikke vand

Alt du skal vide om drikkevand

,
Når vi åbner for vandhanen derhjemme, kommer der drikkevand ud, der er klar til at drikke. Vandet spiller en kæmpe stor rolle for vores sundhed og velvære. Men hvad indeholder vand? Hvad betyder det for vores krop og sundhed? Hvor stammer drikkevandet fra? Og hvad kan du gøre for at få bedre vand ud af vandhanen? Læs med i blogindlægget her - hvor vi besvarer alle dine spørgsmål -  og bliv klogere på dit drikkevand.
Udrensning

Naturlig udrensning → 9 råd til at bekæmpe giftstoffer i din krop

,
En udrensning af din krop kan være en rigtig god idé, hvis du føler dig utilpas, oppustet eller syg. Og hvordan kan du så nemt foretage en naturlig udrensning af din krop? Dét vil vi komme ind på her.
Væske i kroppen

Vand i kroppen → 8 gode råd til at slippe af med vand i kroppen

,
Det er ikke farligt, men det kan være virkelig ubehageligt at have vand i kroppen. Og hvordan slipper man af med det? Det undersøger vi i dette blogindlæg.
Biohacking

Biohacking → Her er 6 nemme måder du kan forbedre dit liv 

,
Biohacking er et fænomen og en tilgang til livet, der kom frem i slutningen af 80’erne. I dag er biohacking for alvor kommet på radaren både i Danmark og globalt. Helt kort handler biohacking om at udforske og ‘hacke’ ens egen biologi med det formål at forbedre ens livskvalitet. 
Chanson Antiage water

“Antiage water” drik dig til en yngre udgave af dig selv

, ,
Basisk ioniseret vand med antioxidanter har vist sig yderst effektivt som antiage. Det holder dig ung og vital helt ind kroppens DNA
Dehydrering skader din sundhed

Vi drikker alt for lidt vand

, ,
Væske mangel er en af de største årsager til sygdomme i verden og flere undersøgelser peger på, at op mod 75% af er kronisk dehydreret. At være dehydreret er det mest skadelig du kan gøre for dit helbred. Det vil tappe dig for energi og hele kroppen lider. Der hvor det bliver særlig synligt er i din hud, som vil blive rynket og indtørret og du vil hurtig kunne komme til at se ældre ud - ganske enkelt fordi din krop ikke er tilstrækkelig fugtig.

Væskemangel: 6 typiske symptomer på dehydrering

, ,
Væskemangel - også kaldet dehydrering - kan skyldes mange forskellige ting - alt fra varme lufttemperaturer, alkohol og fysisk hård aktivitet til sygdom med fx feber eller diarre. Men én ting er sikkert; det er ikke rart at være dehydreret. Derfor gennemgår vi her seks typiske symptomer på dehydrering og giver dig gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du bliver dehydreret. 
skal du købe et blødgøringsanlæg eller ej

Skal du købe blødgøringsanlæg? 5 ting du bør vide, inden du køber

Et blødgøringsanlæg fjerner kalk fra dit vand og kan på den måde gøre rengøring nemmere og mere overskuelig. Men er det overhovedet en god ide at fjerne kalk fra vandet? Dét vil vi gøre dig klogere på i artiklen her, hvor vi blandt andet vil komme omkring fordele og ulemper ved kalkfrit vand.