Vand Hjernen – Tørre hjerner skrumper

Vil du gerne kunne tænke hurtigere, være mere fokuseret og opleve større mental klarhed og skarphed? Svaret er simpelt, så drik vand!

Din hjerne består af 85% vand og hjernens funktion afhænger af at have rigelig adgang til vand, fordi din hjerne ikke har nogen måde at opbevare vand på og derfor er afhængig af, at du selv husker på at drikke nok med vand fordelt over hele dagen.

Vand levere næringsstoffer til hjernen og fjerner toksiner. Når hjernen er fuld hydreret vil udvekslingen af næringsstoffer og toksiner  sikre bedre koncentration og mental opmærksomhed.

Vand giver hjernen elektrisk energi til alle hjernens funktioner, herunder tanke- og hukommelsesprocesser samt hjernens produktion af hormoner og neurotransmittere.

Hvad sker der når hjernen mangler vand?

Opmærksomhedsunderskud, nedsat energi, hjernetåge, hovedpine, følelsesmæssig ustabilitet, udmattelse, søvnproblemer, stress, koncentrationsbesvær og korttidshukommelse – ja selv dine regnefærdigheder og hurtigheden af dine motoriske færdigheder reduceres, når hjernen mangler væske.

 • 1% dehydreret giver et 5% fald i kognitive funktionsfærdigheder

 • 2% dehydreret og du vil få problemer med fokusering og matematiske beregninger

Forskning har påvist at langvarig dehydrering får hjerneceller til at krympe i størrelse og masse. Dette er mest almindeligt hos ældre, hvoraf mange har tendens til kronisk dehydrering i årevis.

Forebyg demens – vand hjernen så den ikke skrumper!

Korrekt hydrering kan hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle demens, men også andre alvorlige sygdomme eller tilstande såsom  ADHD, Alzheimer og Parkinson. Ved blot at drikke mere almindelig rent postevand forebygger vi tilfælde som ovenstående, men med ioniseret vand fra Chanson opnår du yderligere særligt gode effekter eftersom vandet indeholder mere energi i form af brint  H2 (hydrogen) samt flere basiske mineraler og gode næringsstoffer som måske er ny viden for mange. – det kommer vi til men først lidt om hjernen:

Vand kræves af hver celle i kroppen og er vigtigt for alle kropsfunktioner.
Vand hjælper med at transportere ilt og næringsstoffer, men det er særlig kritisk for hjernen da hjernen ikke kan deponere væske men har brug for løbende at få vand tilført

Vand og hjerne udfordringer

Forskere har set at personer med Autisme, asbergers, ADD, hovedskader, angstanfald og depression ofte drikker for lidt vand eller næsten ingen vand og at de dermed går rundt og er kronisk dehydreret.

Et dyreforsøg har vist at dehydrering fremmer vasopressin og oxidativ stress.  Tilsammen tilstande som kan påvirke hjernen negativt fordi ADH niveauet stiger og vasopressin frigives fra hypofysebaglappen og kan få blodtrykket til at stige. Læs hele undersøgelsen her:

I betragtning af at vi er omkring 70% vand, og hjernen er ca. 85% væske, er det ikke overraskende, at hjernens funktion svækkes når kroppen er dehydreret.

Hjernebetændelse er ofte forbundet med forskellige typer hjerneudfordringer, især efter skader eller længere tids stress/udbrændthed og vil ofte betyde at kroppen har svært ved at afgifte skadelige stoffer fra hjernen. Når kroppen er dehydreret forværres dette afgiftningsproblem. Her kan du læse mere om hjernerystelse, stress og hjernen

En tør hjerne får stress

Når vand drikkes og fordeles i kroppen vil hjernen altså optimalt bestå af 85% vand.  I hjernen. bliver vand ført igennem hjernens cellemembran hvor det generere et energi flow og elektriske spændinger opstår.

Hjernen kan deles op i to hovedbestanddele: den grå substans og den hvide substans. Den hvide substans er en slags fiberbundter hvor der hjernen hver dag har brug for 0,5 liter vand. tidligere troede man at vandet blev tilført hjernen via osmotisk diffusion, men idag ved man, at vandet kommer via blodet til hjernen via det glymfatiske system og ikke som i resten af kroppen hvor vand diffundere via osmose.

Når hjernen mangler væske ældes den hurtigere

Hvis du ikke drikker nok vand, kan dit grå stof krympe, hvilket gør det sværere at tænke og forskning viser, at dehydrering ikke kun påvirker hjernens størrelse, men også hvordan den fungerer.

Bare 90 minutters jævn sved kan krympe hjernen så meget som et år med ældning, mener forskere.

Når hjernen mangler væske tvinges det grå stof også til at arbejde hårdere for at behandle de samme oplysninger

Studiet blev lavet af: Matthew Kempton og Ulrich Ettinger fra Institute of Psychiatry ved King’s College London

Hvor meget vand skal man drikke?

Alle funktioner i vores celler og organer har behov for vand og kroppen skal skal have ca. 2 – 3 liter vand hver dag. En tommelfingerregel er at du skal drikke hvad der svarer til;  din vægt i kg. X 0,03 = antal liter vand pr. dag. Så får du den mængde væske som kroppen skal bruge hver dag, til blot at erstatte det som kroppen mister til dens daglig ”opvask” og vedligehold. Sveder eller motionere du, skal du altså drikke tilsvarende mere.
Alkohol og koffein vil dehydrere kroppen dehydrering, da de får dig også til at tisse mere. Så drik altid mere vand hvis du drikker kaffe eller drikker alkohol.
Urtete og væske fra mad som grøntsager og frugt tæller alt sammen med forbrugt vand.

Når hjernen får stress

Vores hverdag kan være en udfordring, og selvom vi træner, tænker positive tanker, får slappet af og spiser antiinflammatorisk mad etc, – så kan vi være så fysisk og mental presset at det udvikler sig til stress og udbrændthed.

Hjernen er også i vores vestlige verden udfordret af strålinger, forurenende stoffer, kemikalier, pesticider og giftige metaller som passere frit gennem hjernens blodforsyning og ofte er der flere elementer, som tilsammen er på spil, når vi føler os fortravlede og har svært ved at overskue livet, og når vi får stress.

For at stoppe de mange kilder til frie radikaler/affaldsstoffer, der angriver hjernen og forårsager hjernebetændelse, er der brug for et godt immunforsvar og et stærkt antiinflammatorisk middel som H2
Læs mere:

Hjernerystelse, PTSD, stress

Oxidativ beskadigelse og neural inflammation (betændelsesreaktioner) skønnes at spille en væsentlig rolle i udviklingen af Alzheimers sygdom, Lewy body demens og andre neurodegenerative sygdomme.
kilde: Dansk, National videnscenter for Demens

Ioniseret vand med H2 er særlig effektivt til at reparere en stresset hjerne?

Ioniseret vand har vist sig særligt gavnligt når det handler om at bekæmpe oxidativ stress og inflammationstilstande i hjernen.

Det vi taler om her, er helt almindelig postevand som man fører igennem en ioniseringsmaskine, hvor maskinen laver en elektrolyse af vandet og vandet bliver herefter antiinflammatorisk, fordi der indeholder mere H2 brint

Brint beriget vand har nemlig vist sig at kunne trænge igennem hjerne barrieren og afhjælpe oxidativ stress og inflammation i hjernen og derfor er ioniseret vand antiinflammatorisk vand og superfood til hjernen da det både fugter og reducere oxidativ stress.

Antiinflammatorisk vand er superfood til din hjerne

 1. Ionisereret basisk brint beriget vand produceret i en ioniseringsmaskine
  Fordelsen ved denne maskine er at maskinen laver en dobbelt elektrolyse, hvilket betyder at ioniseringsmaskinen;

  -Strukturerer vandet – dvs at spændingen på hver enkelt vandmolekyle reduceres med ca. 50% – og det er hereftere langt nemmere at drikke

  -Filtrere kemiske stoffer ud af vandet og deler efterfølgende vandet så stoffer som nitrat, klor, flour og fosfat sorteres fra og tilbage er kun de hjerne nærende mineraler

  -ioniseringsprocessen deler H2O således at der kommer flere frie H2 atomer (brint) i vandet og da brint er verdens mindste og kraftigste antioxidant har vandet vigtige antiinflammatoriske egenskaber.

 2. Ioniseret vand produceret i en hydrogen ionizer
  Denne lille ioniseringsmaskine laver en single elektrolyse som betyder at den deler H2O og fritlægger H2 atomerne (brint) i vandet og dermed kan du drikke brint beriget vand eller – antiinflammatorisk vand.

Derfor er ioniseret vand sammen med søvn, antiinflammatorisk kost  samt hjælp til at bryde gamle tanke mønstre måden man kan reparere sin hjerne efter stress og udbrændthed PLUS at man let og sikkert kan forebygge tilbagefald ved ganske enkelt at drikke ioniseret basisk vand – hver dag! ….også de dage hvor man ikke får lavet den sunde mad eller sovet optimalt.

Dobbel elektrolyse

Royal Ioniserings maskine

Single elektrolyse

Mini Ionizer TO GO

Den effektive H2 brint kan også inhaleres

Læs mere:

 • iWater – Mini Ionizer OnTheGo

  1.599,00 DKK
 • Hydrogen

  iWater – Mini Ionizer TI 2.0

  1.999,00 DKK
 • Antiinflammatorisk vand

  iWater – Ionizer Kande

  2.599,00 DKK
 • Royal Ioniserings maskine

  Chanson Royale Ioniseringsmaskine

  19.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine (hvid)

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max lite Ioniserings maskine

  Chanson Max Lite 5

  13.350,00 DKK
 • Max lite_ 3

  Chanson Max Lite 3

  11.350,00 DKK
 • Revolution Ioniseringsmaskine

  Chanson Revolution ioniseringsmaskine

  23.850,00 DKK
 • H2 pure inhale

  H2 Pure Inhale -150 – Hydrogen verdens mindste antioxidant

  18.750,00 DKK
 • H2 pure inhale 300 plus

  H2 Pure Inhale 300 PLUS

  26.995,00 DKK
 • Brint inhalator

  H2 Pure Inhale 300

  26.995,00 DKK
 • H2 pure 600 PLUS

  H2 hydrogen inhale 600 PLUS

  34.995,00 DKK
 • H2 Pure inhale 900 PLUS

  H2 Pure Inhale 900 PLUS

  39.995,00 DKK
 • Hydrogen

  iWater – Mini Ionizer TI 2.0

  1.999,00 DKK
 • Inhallerings slange til montering på mini ionizer

  Inhallerings slange til montering på mini ionizer

  249,00 DKK

Click here to add your own text