Vand Hjernen

– Tørre hjerner skrumper

Vil du gerne kunne tænke hurtigere, være mere fokuseret og opleve større mental klarhed og skarphed? Svaret er simpelt, så drik vand!

Din hjerne består af 85% vand og hjernens funktion afhænger af at have rigelig adgang til vand, fordi din hjerne ikke har nogen måde at opbevare vand på og derfor er afhængig af, at du selv husker på at drikke nok med vand fordelt over hele dagen.

Vand giver hjernen elektrisk energi til alle hjernens funktioner, herunder tanke- og hukommelsesprocesser samt hjernens produktion af hormoner og neurotransmittere.

Opmærksomhedsunderskud, nedsat energi, hjernetåge, hovedpine, følelsesmæssig ustabilitet, udmattelse, søvnproblemer, stress, koncentrationsbesvær og korttidshukommelse – ja selv dine regnefærdigheder og hurtigheden af dine motoriske færdigheder reduceres, når hjernen mangler væske.

 • 1% dehydreret giver et 5% fald i kognitive funktionsfærdigheder
 • 2% dehydreret og du vil få problemer med fokusering og matematiske beregninger.

Forskning har påvist at langvarig dehydrering får hjerneceller til at krympe i størrelse og masse. Dette er mest almindeligt hos ældre, hvoraf mange har tendens til kronisk dehydrering i årevis.

Forebyg demens – vand hjernen så den ikke skrumper!

Korrekt hydrering kan hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle demens, men også andre alvorlige sygdomme eller tilstande såsom  ADHD, Alzheimer og Parkinson. Ved blot at drikke mere almindelig rent postevand forebygger vi tilfælde som ovenstående, men med ioniseret vand fra Chanson opnår du yderligere særligt gode effekter eftersom vandet indeholder hydrogen, flere basiske mineraler og gode næringsstoffer som måske er ny viden for mange.

Tørre HJERNER får ofte stress

Når vand drikkes og fordeles i kroppen vil hjernen altså optimalt bestå af 85% vand.  I hjernen. bliver vand ført igennem hjernens cellemembran hvor det generere et energi flow og elektriske spændinger opstår.

Hjernen kan deles op i to hovedbestanddele: den grå substans og den hvide substans. Den hvide substans er en slags fiberbundter hvor der kontant sker en diffusion af vand. Diffusion er betegnelsen for den måde, vandet naturligt bevæger sig igennem de mikroskopiske rør, der udgør nervefibrene i vores hjerne.

Vand levere næringsstoffer til hjernen og fjerner toksiner. Når hjernen er fuld hydreret vil udvekslingen af næringsstoffer og toksiner være mere effektiv – og derved sikre bedre koncentration og mental opmærksomhed.

Vand og hjerne udfordringer

Forskere har set at personer med Autisme, asbergers, ADD, hovedskader, angstanfald og depression ofte drikker for lidt vand eller næsten ingen vand og at de dermed går rundt og er kronisk dehydreret.

Et dyreforsøg har vist at dehydrering fremmer vasopressin og oxidativ stress.  Tilsammen tilstande som kan påvirke hjernen negativt fordi ADH niveauet stiger og vasopressin frigives fra hypofysebaglappen og kan få blodtrykket til at stige. Læs hele undersøgelsen her:

I betragtning af at vi er omkring 70% vand, og hjernen er ca. 85% væske, er det ikke overraskende, at hjernens funktion svækkes når kroppen er dehydreret.

Vand kræves af hver celle i kroppen og er vigtigt for alle kropsfunktioner. Vand hjælper med at transportere ilt og næringsstoffer, men det er særlig kritisk for hjernen da det sikre smøring af hjernevævet.

Hjernebetændelse er ofte forbundet med forskellige typer hjerneudfordringer, især skader, og vil ofte betyde at kroppen har svært ved at afgifte skadelige stoffer fra hjernen. Når kroppen er dehydreret forværres det afgiftningsproblem, der er forbundet med betændelse.

Når hjernen får stress

Vores hverdag kan være en udfordring, og selvom vi træner, tænker positive tanker, får slappet af og spiser antiinflammatorisk mad etc, – så kan vi være så fysisk og mental presset at det udvikler sig til stress og udbrændthed. Helt generelt er hjernen er også i vores vestlige verden udfordret af strålinger, forurenende stoffer, kemikalier, pesticider og giftige metaller som passere frit gennem hjernens blodforsyning og ofte er det flere elementer, der tilsammen er på spil når vi føler os fortravlede og har svært ved at overskue livet, og når vi får stress.

For at stoppe de mange kilder til frie radikaler/affaldsstoffer, der angriver hjernen og forårsager hjernebetændelse, er der brug for et godt immunforsvar og et stærkt antiinflammatorisk middel.

Oxidativ beskadigelse og neural inflammation (betændelsesreaktioner) skønnes at spille en væsentlig rolle i udviklingen af Alzheimers sygdom, Lewy body demens og andre neurodegenerative sygdomme.
kilde: Dansk, National videnscenter for Demens


Hvordan reparere jeg min hjerne efter stress?

Ioniseret vand har vist sig særligt gavnligt når det handler om at bekæmpe oxidativ stress og inflammationstilstande i hjernen.

Det vi taler om her, er helt almindelig postevand som man fører igennem en ioniseringsmaskine, hvor maskinen laver en elektrolyse af vandet og vandet bliver herefter antiinflammatorisk, fordi der indeholder mere brint (på engelsk Hydrogen)

Brint beriget vand har vist sig  effektivt til at trænge igennem hjerne barrieren og afhjælpe oxidativ stress og inflammation i hjernen, og derfor taler man i dag om antiinflammatorisk vand som et superfood til hjernen.

Antiinflammatorisk vand er superfood til din hjerne

 1. Ionisereret basisk brint beriget vand produceret i en ioniseringsmaskine
  Fordelsen ved denne maskine er at maskinen laver en dobbelt elektrolyse, hvilket betyder at ioniseringsmaskinen;

  -Strukturerer vandet – dvs at spændingen på hver enkelt vandmolekyle reduceres med ca. 50% – og det er hereftere langt nemmere at drikke

  -Filtrere kemiske stoffer ud af vandet og deler efterfølgende vandet så stoffer som nitrat, klor, flour og fosfat sorteres fra og tilbage er kun de hjerne nærende mineraler

  -ioniseringsprocessen deler H2O således at der kommer flere frie H2 atomer (brint) i vandet og da brint er verdens mindste og kraftigste antioxidant har vandet vigtige antiinflammatoriske egenskaber.

 2. Ioniseret vand produceret i en hydrogen ionizer
  Denne lille ioniseringsmaskine laver en single elektrolyse som betyder at den deler H2O og fritlægger H2 atomerne (brint) i vandet og dermed kan du drikke brint beriget vand eller – antiinflammatorisk vand.

Derfor er ioniseret vand sammen med søvn, antiinflammatorisk kost  samt hjælp til at bryde gamle tanke mønstre måden man kan reparere sin hjerne efter stress og udbrændthed PLUS at man let og sikkert kan forebygge tilbagefald ved ganske enkelt at drikke ioniseret basisk vand – hver dag! ….også de dage hvor man ikke får lavet den sunde mad eller sovet optimalt.

Dobbel elektrolyse

Royal Ioniserings maskine

Single elektrolyse

Mini Ionizer TO GO

Det værste du kan gøre når hjernen er dehydreret

Når kroppen er tørstig skal den først have vand og herefter kan du drikke søde drikke som dessert eller “for sjov”.  Drikker du sukkervand, vil du selvfølgelig tilføre kroppen energi og dit blodskukker vil stige og kroppen får et energiboost her og nu, –  men din hjerne skal vandes med rent vand.

Hvor meget vand skal man drikke?

Alle funktioner i vores celler og organer har behov for vand og kroppen skal skal have ca. 2 – 3 liter vand hver dag. En tommelfingerregel er at du skal drikke hvad der svarer til;  din vægt i kg. X 0,03 = antal liter vand pr. dag. Så får du den mængde væske som kroppen skal bruge hver dag, til blot at erstatte det som kroppen mister til dens daglig ”opvask” og vedligehold. Sveder eller motionere du, skal du altså drikke tilsvarende mere.
Alkohol og koffein vil dehydrere kroppen dehydrering, da de får dig også til at tisse mere. Så drik altid mere vand hvis du drikker kaffe eller drikker alkohol.
Urtete og væske fra mad som grøntsager og frugt tæller alt sammen med forbrugt vand.

 • Royal Ioniserings maskine

  Chanson Royale Ioniseringsmaskine

  19.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine (hvid)

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max lite Ioniserings maskine

  Chanson Max Lite 5

  13.350,00 DKK
 • Max lite_ 3

  Chanson Max Lite 3

  11.350,00 DKK
 • Revolution Ioniseringsmaskine

  Chanson Revolution ioniseringsmaskine

  23.850,00 DKK
 • Hydrogen

  Mini Ionizer TI 2.0 Hydrogen rigt vand

  1.999,00 DKK
 • Mini ionizer TI 1.0

  Mini Ionizer TI 1.0 Hydrogen rigt vand

  1.899,00 DKK
 • Mini Ionizer TO GO

  Chanson mini Ionizer ON THE GO Hydrogen rigt vand

  1.599,00 DKK