Undgå stress! Sådan bliver du mentalt klar til ferie

Sådan bliver du mentalt klar til ferie

“Sådan bliver du mentalt klar til ferie” – det kommer da automatisk, gør det ikke? Desværre ikke altid – faktisk har rigtig mange svært ved at komme ordentlig ned i gear inden ferien…

De fleste kender det; sommerferien ånder dig i nakken – DEJLIGT! Og så alligevel ikke helt, for inden du sætter dig i flyveren mod Mallorca på lørdag, skal du liiiige holde fem møder, lave planer for de tre uger du er væk og til bunds i de 27 post-its, der lige nu pryder skrivebordet i en kaotisk, gul-rød mosaik. Derhjemme skal du vaske tøj, gøre hovedrent – for hvem vil komme hjem til et beskidt hus? I hvert fald ikke dig! Desuden er børnenes pas udløbet – det fandt I ud af i går, så nu skal du forbi Borgerservice med de små terrorister i ulvetimen. Bare tanken..! Du havde egentlig også tænkt dig, at gennemtrawle “Turen går til Mallorca” inden afrejse, for I skal jo også opleve øen – være lidt kulturelle – men det når du altså ikke… Du tager den med i flyveren… Puha! Bare det da snart kunne blive ferie…

Når du så er af sted – ligger der på solsengen, og driver den af – ja, så kan du da lige tjekke indbakken. Ungerne leger jo alligevel så fint i vand. Måske er der noget vigtigt, du skal tage dig af? Noget, de ikke selv kan klare, de arme stakler, der et tilbage på kontoret. Du kan også lige ringe til kunden med svaret på det der spørgsmål – du har trods alt Roam Like Home, og firmaet betaler.

Den stress du her oplever inden ferien, er ok og kroppen kan sagtens restituere sig selv, men er det en stress som du har oplevet over tid, er den tegn på at kroppen er overloadet og du udviser tegn på stress – oxidativ stress og det er måske tid til at du skal handle på det. Her kan du læse mere om stress og hvordan du kan afhjælpe stress skadende påvirkninger på din krop

Kom ned i gear

Lyder bare lidt af ovenstående som noget, du kan nikkende genkendende til her op til ferien? Hvis ja, er du nok som folk er flest… Men vidste du, at tiden inden ferien faktisk er afgørende for, om du – din krop – din hjerne får noget mærkbart positivt ud af tiden i liggestolen? Og at du skal lægge arbejdet HELT på hylden, hvis hjernen skal have tid til at koble heeeelt af.

Mange er afhængige af at arbejde – at tage beslutninger, at være “uundværlig”. Belønningssystemet i hjernen påvirkes af dopamin, og i arbejds-øjemed oplever den enkelte typisk aktivitet i dette belønningssystem, når der tages en beslutning, afsluttes projekter, lukkes en handel eller lignende.

At gå fra daglig dopamin-belønning til ingenting, kan for mange føles som en kold tyrker – en benhård afvænning, hvor abstinenserne melder sig, hver gang mobilen brummer. Derfor, er det en god idé at trappe langsomt ned i ugen op til ferien – måske endda i “ugerne” op til. Hvis du ikke gør det inde, bruger du sandsynligvis den første del af ferien på det, og når du endelig er nået der til, hvor du er helt nede i gear til bare at nyde – ja, så er det tid til at vende tilbage.

Skru ned for forventningerne

En ferie behøver ikke at være planlagt ned til mindste detalje i en minutiøs action plan, der ville tage pusten fra selv den mest hærdede bryllupsplanlægger. Det er helt okay at ville opleve det sted, du skal besøge – det er trods alt oplevelserne, kulturen og omgivelser, der sætter rammerne om ferien. Om turen går til Kos eller Korsør er der helt sikkert en masse spændenede at se. Men husk, du har FERIE! Det er måske den eneste tid på året, hvor du er væk fra din pind – væk fra krav og dagligdag – i mere end én uge. Så hvorfor skrue det op til noget, det ikke behøver at være?

Giv slip og få det bedre

Ved at give fuldstændig slip på arbejde, krav og forpligtelser nedsættes mændgen af kortisol – stresshormon. Kortisol har mange vigtige funktioner i kroppen – blandt andet regulerer det din forbrænding af næringsstofferne glukose, protein og fedt. Kortisol påvirker også kontrol af humør, følelsen af velvære, dit immunforsvar, blodtryk og vedligeholdelse af knogler, muskler og hud, samt andre organer.

Når der ikke er styr på kortisol-niveauet kan du blive stresset, få vægtproblemer, blive nedtrykt – generelt komme i en negativ spiral af dårligdom. Ved at holde ferie og slappe af falder mængderne af dette stresshormon, og du vil komme tilbage på jobbet som et nyt, bedre og smukkere menneske.

Lad op og giv plads til nye rutiner

…og så skal du sove! Vi sover for lidt, og det er på ingen måder godt for kroppen! Så er det sagt… I en undersøgelse fra Coop Analyse fortæller syv ud af ti, at de lider af søvnløshed en gang imellem eller ofte, mens det for hver fjerde rammer minimum en gang om ugen – en fordobling siden 2009. Stress og sygdom blomstrer, som var det blomster i ko-møg, når du ikke sover nok – og godt. Men så er det jo heldigt, at du har ferie! Ferien er en oplagt mulighed for at sove igennem – at lade op. Lav nogle nye rutiner omkring sengetid, som på sigt vil gøre det lettere for dig, at falde i søvn i ordentlig tid og sove godt. Heeeeele natten…

Og apropos rutiner; det tager i gennemsnit 66 dage at manifestere en vane i sin dagligdag. En tre ugers ferie på +/- 21 dage er derfor ikke nok til at cementere et nyt søvnmønster, træningsplan eller andre forbedringer, men de 21 dage kan give et springbræt. Det er de første uger, der er de hårdeste, og måske er de næmmere at komme igen, når nu du pludselig har tiden?

Sådan bliver du mentalt klar til ferie – fem gode råd

 1. Trap ud op mod ferien. Afslut, udryd og ryd op den sidste uge – undgå for alt i Verden at starte nyt op.
 2. Drop krav til dig selv, din familie og din ferie. Lav en liste med ønsker og muligheder for ferien, men lad det ikke være fastlåst plan – tag det, du føler for på dagen.
 3. Mærk efter. Hvad du har brug for: At være alene og slappe af? At være social? At opleve? Hvad giver lige netop DIG energi og overskud i dette sekund?
 4. Vær til stede. Nyd den enkelte feriedag og det, du laver, mens du gør det. Det er okay at glæde sig, men mærk dig selv i nuet.
 5. Drik vand. Det er godt for både krop, sundhed og humør – især i varmen 😉

Rigtig god ferie fra alle os hos Chanson Danmark <3

Skal kroppen og det mentale overskud have et ekstra boost i ferien?

Med Mini Ionizer TI 2.0 kan du nemt lave ioniseret basisk vand, som er nærende og fyldt med antioxidanter – antioxidanter, der eliminerer skadelig frie radikaler – oxidativ stress.

Mini Ionizer TI 2.0 er en transportabel rejse-løsning, som fungerer som et godt “på farten”-alternativ til Chansons egne ioniseringsmaskiner. Ioniseringsenheden kan bruges til både den medfølgende glasbeholder og almindelige plast drikkeflasker fra supermarkedet – yderst ferievenligt.

“Jeg elsker som mor at vide, at hver gang mine børn drikker det basisk ioniserede vand, giver jeg mine børn det bedste vand, som er renset og har unikke antiinflammatoriske egenskaber”

“Min psoriasis forsvandt allerede efter 10 dage, hvor jeg dagligt brugte ioniseret vand med en pH værdi på 3,5.

Jeg skulle lige lære at forstå, hvorfor jeg skulle bruge syrevand uden på huden og drikke basisk vand…..men efter at have læst den meget grundige brugervejledning, giver det rigtig go’ mening”…”

“Jeg mærker ikke på sammen måde de tunge ben.
Resultatet af den øgede restitution er mere og bedre træning. Så det er total win/win. Mere træning – mere energi. Ikke nok med at min restitution er forbedret fordi min generelle hydrering er optimeret, så føler jeg også, at min krop kommer sig hurtigere efter hård træning.”

…Og hvis du spørger mig, hvem jeg mener kan have effekt af at drikke vandet, vil jeg sige ALLE!

“Jeg er ikke  tvivl; nu oplever jeg hverken smerter ømhed, hævelser eller træthed i min leddegigt og derudover er syreophobningen gået fra 30 – 10.

Jeg er overbevist om, at det ioniserede vand har været den alt styrkende kraft i min helbredelsesprocess

”30. december 1996 kørte jeg galt, og fik konstateret piskesmæld. Jeg har ikke været smertefri siden. Ikke før nu.”

Jeg har det så godt. Jeg tager ingen smertestillende piller. Jeg har meget mere overskud – ligger ikke længere en halv time efter arbejde, og er nu oppe til kl. 22

”Som professionel sportsudøver har man en meget præcis føling med kroppen, så den mærkebare effekt af vandet var ingen undtagelse.

Jeg er meget bevidst om min krop og hvad den kan præstere, så når jeg kan se specifikke forandringer i bl.a. min gennemsnitspuls, står det klart for mig, at noget har forbedret sig.”

For første gang i de 18 år jeg regelmæssigt er kommet hos min naturlæge – er mit syre i mit bindevæv betydeligt aftagende. Trods jeg gerne vil have at yogaen skulle have æren, da det netop også er hvad vi ” arbejder” på her i mit yogacenter – så er jeg overbevist om at det er Chanson vandet!

Samtidig får jeg drukket mere – får hele udrensnings systemet til at fungere bedre og Chanson vandet hjælper mig med at komme af med væske i kroppen – især omkring hofte -lår- underliv. Celluitis og urenheder i kroppen – underarme – lår er forsvundet.

“Først da jeg begyndte at drikke basisk, ioniseret vand fra min Chanson Maskine, steg pH værdien for alvor. Det ioniserede vand har været en fast del af min helbredelsesproces. Nu 7 år efter diagnosen uhelbredelig kræft – er jeg rask”

I 2011 fik jeg konstateret uhelbredelig lungekræft, men valgte den traditionelle kræftbehandling fra. I stedet valgte jeg at ændre livsstil med stor opmærksomhed på at ændre pH værdien i min krop. Jeg spiste 100% basiske fødevarer, sad i infrarød sauna, tog saltbage mm.

antiaging - intelligent vand

Anti-aging med hydrogenrigt vand

, , ,
Vidste du at hydrogen er verdens kraftigste antioxidant? Hydrogen er H’et i H2O og intelligent ved selv at kunne finde kropens forfald
Molekylær Hydrogen

Antioxidanten over alle antioxidanter – Molekylær Hydrogen

,
Hydrogen kan udrette meget mere, end vi tror. Det rækker ud over vores vildeste fantasi, at det letteste stof i det periodiske system og kunne være den næste store nyhed inden antiiaging og intelligent sundhedsfremme.
Fordøjelsen skal være en fornøjelse

10 nye tips til at fremme en sund fordøjelse og bekæmpe stress

,
Mental tristhed har vist sig at være forbundet med fordøjelsesbesvær, og undersøgelser har vist, at grundlaget for de fleste psykiske sygdomme ikke skal findes i hjernen, men en dysfunktionel mave, tarm og fordøjelsessystem Her finder du 10 vigtige råd:
Ketose med keto diet

Her er alt du skal vide om ketose → Sådan booster du din fedtforbrænding

,
Ketose er kort og godt en tilstand, som du kan bringe din krop i, hvis du spiser på en bestemt måde. Det smarte ved at være i ketose er, at du i denne tilstand forbrænder fedt i stedet for kulhydrater. Og det er selvfølgelig godt…
Tandbørste med fluor tandpasta på

Fluor → Hvor skadeligt er fluor? Og hvordan undgår du at få for meget af det?

,
Fluor er et grundstof, der kommer i mange forskellige former og blandt andet findes i vores skelet, drikkevand, tandpasta og mange andre steder. I for høje koncentrationer kan fluor være farligt for os. Og derfor bør du undgå fluorstoffer så vidt muligt. I dette blogindlæg får du alt af vide om fluor samt 3 måder, du kan undgå det på i hverdagen.
Inflammation i kroppen

Inflammation → Hvad er inflammation? Og hvordan kan jeg undgå det?

Inflammation er grundlæggende én af kroppens naturlige forsvarsmekanismer mod fremmede stoffer. Forsvarsmekanismen kan blive ‘aktiveret’ på flere måder: Når eksempelvis virus eller bakterier kommer ind i kroppen (akut). Når…
Seng med hvide dyner

Sover du dårligt? Her er 16 tips mod søvnproblemer

Har du søvnproblemer? Der er få ting, der er mere irriterende og ubehagelige end søvnmangel og søvnbesvær. Derfor får du i dette blogindlæg 16 tips, der vil forbedre din nattesøvn. Hvor mange har søvnproblemer? Det anslås, at…
Hjernerystelse, PTSD, stress

Hjernerystelse, stress og PTSD – Hjælp til en hjerne i nød

, ,
Molekylær hydrogen er en antioxidant som kan bremse og hele den oxidering, betændelse og inflammation som ulmer inde bag ved hjernehindebarrieren.
Water Wednesday

Water Wednesday – live foredrag hver onsdag i lige uger

, , , , , , ,
Water Wednesday - live foredrag hver onsdag i lige uger kl. 20.00 Her har du mulighed for gratis, at deltage i live foredrag om vand med vores vandnørd; Mette-Marie Linding
 • Mini Ionizer TO GO

  iWater – Mini Ionizer OnTheGo

  1.599,00 DKK
 • Hydrogen

  iWater – Mini Ionizer TI 2.0

  1.999,00 DKK
 • Antiinflammatorisk vand

  iWater – Ionizer Kande

  2.599,00 DKK
 • Royal Ioniserings maskine

  Chanson Royale Ioniseringsmaskine

  19.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine (hvid)

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max lite Ioniserings maskine

  Chanson Max Lite 5

  13.350,00 DKK
 • Max lite_ 3

  Chanson Max Lite 3

  11.350,00 DKK
 • Revolution Ioniseringsmaskine

  Chanson Revolution ioniseringsmaskine

  23.850,00 DKK