Tømmermænd kan drikkes væk med basisk vand

Kan du nikke genkendende til det at vågne op med tømmermænd og ikke vide hvordan du kommer igennem dagen, så skal du læse videre her.

Fed mad, sukker og alkohol er syre og derfor er kroppen “dagenderpå” udfordret fordi fordi nyrerne ikke kan følge med til at udskille det syre bombadament som du har udsat kroppen for.

Derfor skal du drikke vand ….masser af vand og har du adgang til basisk ioniseret vand kan du uden problemer skrue den op på en pH værdi på 10.

Sulten efter salt

At kroppen skriger på salt skyldes at du er dehydreret og kroppen er forsuret. Alkohol er ren syre for kroppen.

Hovedpine, utilpas, træt, tørstig og rystende hænder. Der er råd mod symptomerne dagen efter en våd nytårsfest.

Du kan selvfølgelig lade være med at drikke alkohol men der findes også flere råd der tilsammen vil gøre det langt nemmere at overskue “dagen derpå”. December kan være tæt besat med julefrokost, nytårsfest og hygge med alt for meget mad men hvad er det egentlig som giver dig tømmermænd:

Symptomerne af at have drukket (for meget) alkohol.

  • Du er tørstig, du har hovedpine, er utilpas, du er træt, ryster på hænderne og du tænker langsomt. Og det er ikke så mærkeligt, for når du har drukket, så er der meget, der er gået galt inde i kroppen.
  • Hovedpinen og tørsten skyldes væskemangel. Alkohol er vanddrivende og syredannende. Hjernen skrumper en lille smule, og det gør ondt i hovedet.
  • Kroppen har mistet salt, fordi du har svedt mere, og har sovet mindre og dårligere. Men kroppen skriger også på salt for at holde på det væske du har tilbage  i kroppen. Det er sådan at normalt fungere vand som en syrebase balance regulator, idet normal vand er pH neutral og derfor med til holde kroppen i den rigtig pH balance.
  • Alkohol kan irritere maven og kroppen generelt.

Her får du vores råd mod tømmermænd:

  • Sørg for at drikke vand, samtidig med at du drikker alkohol, så væskebalancen ikke bliver ødelagt.
  • Hold dig til de “lyse” drikke som hvidvin, snaps, vodka, gin og øl, der ikke er farvede.
  • Spis undervejs mens du drikker, så optager du mindre alkohol i kroppen.Drik et stort glas vand lige inden du lægger dig i seng efter festen. Men hvis du derfor istedet drikker basisk vand med pH værdier over 7 vil du have langt nemmere ved at balancere syredannende alkohol og dermed mindske dine tømmermænd. Hvis du har en ioniseringsmaskine kan du med fordel drikke basisk vand på pH 10. og ellers er det godt at drikke vand med natron (bicarbonat) og citron.
  • Drik godt med vand, når du vågner dagen derpå og selvfølgelig er det også her en fordel, at det er basisk, så du hurtigst muligt kan få væskebalancen på plads, renset kroppen og neutraliseret den syre som netop giver dig tømmermænd.
  • Spis noget sund mad med meget salt i, f.eks. lidt chips eller en god suppe.
  • Snup en god middagslur. Alkohol forstyrrer nemlig din søvn.