//Sundt vand blev en øjenåbner

Sundt vand blev en øjenåbner

Skepsis blev erstattet med positivitet, da effekterne viste sig…

Jan Kronvold var utrolig negativ overfor ioniseret vand og vandets positive effekt på helbredet

Jan var meget skeptisk, da han begyndte at drikke sundt vand eller ioniseret vand. Ja, han var faktisk utrolig negativ over for tanken om, at vandet skulle have en positiv effekt på helbredet. Han troede ganske enkelt ikke på at noget vand kunne være mere sundt end det postevand, der til daglig kommer ud af vores vandhaner.

“Sådan noget hokuspokusværk. Jeg tror simpelthen ikke på det!” – Så klar var hans melding, da Mette-Marie Linding, indehaver af Chanson i Danmark, spurgte, om han ikke vil prøve et Chanson-produkt og skrive om det. Jan Kronvold er journalist på Midtjysk Ugeavis i Grindsted, og Mette-Marie Linding gav ikke sådan op, så til sidst indvilgede Jan med ordene: ”Men du skal vide, at jeg skriver nøjagtig, hvad jeg oplever”.

Det havde Mette-Marie Linding ingen problemer med, for som hun sagde: ”Det har hjulpet så mange andre, så hvorfor skulle det ikke også kunne hjælpe dig?”. Ioniseringsapparatet blev installeret hos Karin og Jan Kronvold, og parret begyndte at drikke en masse vand – helt præcist hvad der svarer til 0,03 ml x egen kropsvægt.

“Det var faktisk lidt sjovt, for efter at jeg havde skrevet i Ugeavisen, at jeg havde fået installeret sådan et apparat, begyndte folk at spørge: Hvordan går det? Hvad er det for noget med det der vand?”

Sundt vand normaliserede blodtrykket, og kolesteroltallet faldt

Den første måned kunne han ikke svare de nysgerrige læsere, for hverken han eller Karin kunne mærke noget, men efter en måned begyndte Karin at registrere de første ændringer. Hun døjer med slidgigt i nakke og skuldre efter mange år som sygehjælper, og hun syntes, at smerterne var ved at gå væk.

Jan havde tidligere på sommeren fået konstateret for højt blodtryk og kolesteroltal, og efter en måned med ioniseret vand var han til tjek hos lægen. Nu var blodtrykket normalt, og kolesteroltallet faldet markant – det var særligt den dårlige kolesterol LDL, som var reduceret.

Resultaterne hos lægen gjorde bestemt indtryk, men det stoppede ikke med det. På de bare pletter på Jans isse begyndte håret at gro igen, og hans hudproblemer forsvandt.

Efter et par måneder viste der sig også resultater på vægten – Jan havde simpelthen tabt sig fire kilo. Og det eneste han havde ændret var at han drak det ioniserede vand. Selvfølgelig gør det en forskel, at man skal drikke tre liter vand om dagen, men hvor mange får lige det gjort på en helt almindelig dag? Jan selv var faktisk noget i tvivl om, hvor vidt han overhovedet kunne drikke så meget. Men det lykkedes – overraskende nemt, faktisk! Og som han selv siger det -“det er som om, at vandet er blødere og nemmere at drikke end almindeligt vand.”

Ferie uden sundt vand blev beviset på, at basisk ioniseret vand kan hjælpe mod smerter

“Da vi var på ferie i halvanden uge, drak vi ikke ioniseret vand. Vi prøvede i stedet at drikke tre liter almindeligt vand, men det kunne vi slet ikke. Det sad nærmest fast i halsen”, fortæller Jan. Faktisk skubbede ferien til øjenåbneren, for i løbet af halvanden uge kunne Karin og Jan godt mærke, at de ikke drak det sunde vand. Karins smerter begyndte at vende tilbage.  “Ja, vi var vist ved at få abstinenser, og vi glædede os faktisk til at komme hjem”, som Jan siger med et smil.

Som bekendt siger man, at tro kan flytte bjerge, og Jan tog derfor en ekstra deltager med i testen – hunden Sorte. Den kunne jo ikke tro, og ville derfor være det perfekte “forsøgsdyr”. Og resultaterne kom hurtigt! Allerede efter at have drukket  ioniseret vand i tre uger, blev Sortes pels fløjlsblød og mere skinnede – det var altså ikke kun Jans svindende hårpragt, der fik sin ungdommelighed tilbage.

Sundt vand - Sorte

12-årige Sorte fik også givet et par år tilbage i både udseende og energi, og kan nu tumle med børnebørnene i flere timer uden at gigten giver smerter flere dage. “Der blev ikke sagt noget til nogen om “hundeforsøget”, men en dag, hvor sønnen Kim kom hjem, sagde han: ”Har Sorte lige været i bad?”. Næh, den havde jo bare drukket ioniseret vand”, fortæller Jan Kronvold.

I dag kan Jan Kronvold godt svare de nysgerrige læsere. Han tror mere på det. Skepsis er vendt til forundring, for som han siger: “Ja, jeg synes, det er mærkeligt, men der er jo nok noget om det. Det er også som om, at man bliver glad i kroppen og får lidt mere energi.”

Sundt vand – et “fordansket” ord for ionisert vand

Kært barn har mange navne, og det sunde vand har gennem tiden fået flere og flere. Det korrekte navn er; “ioniseret vand”,  men vandet kaldes også af nogle basisk vand, sundt vand, rent vand, struktureret vand, hydrogen vand, kangen vand etc. Faktum er dog, at det vand, der tales om, er vand, som har gennemgået en elektrolyseproces, hvor molekylestrukturen og ionerne er blevet ændret. Det er denne process, der har givet navnet ionisering, og det er også derfor, at maskinen kaldes en ioniseringsmaskine.

Maskinen, som Jan og Karin fik installeret var en Chanson Max med 7 store titanium plader. En ioniseringsmaskine, som er i stand til både at lave basisk drikkevand – men også surt vand, som Jan f.eks. brugte til sin eksem på albuerne.

By |2017-07-27T14:37:13+02:00september 13th, 2016|Ikke kategoriseret|7 Comments

7 Comments

 1. Lena 16/09/2016 at 11:50 - Reply

  Hvad koster maskinen , som i nævner her ?

  • Mette-Marie 19/09/2016 at 16:34 - Reply

   Hej Lena
   Ioniseringsmaskinen koster 16.350 kr.
   Vi har 5 års garanti på alle vores maskiner. ioniseringsmaskinen kan købes over 5 år på vores afbetalings ordning, hvor den daglige udgift svarer til 2 l mælk (16 kr) – og du har sund vand til hele familien 🙂

  • Mette-Marie 16/11/2016 at 01:34 - Reply

   Hej Lena
   maskinerne koster fra 8.850 og op til 20.850 afhængig af størrelse og design – se mere i vores webshop eller kontakt os på 76727270

   kh
   Mette-Marie

 2. Petra Højbert 27/07/2017 at 18:06 - Reply

  Hvis vandet virkeligt bliver sundere af at køre igennem maskinen, så forstår jeg ikke, hvorfor alle vandværker ikke kobler en sådan maskine på. Så kunne alle mennesker og dyr få bedre helbred og for et vandværk er udgiften for investeringen ikke så stor, som for en enkelt person, da den deles ud over samtlige husstande som får leveret fra værket. Måske skulle man foreslå det som en idé til vandværkene.

  • Heidi Svejstrup 28/07/2017 at 10:23 - Reply

   Hej Petra,

   Tak for din kommentar! Vi ville også ønske at vandværkerne fik integreret en løsning, hvorved ioniseringsprocessen kunne tilskønne vores drikkevand med ny energi og antioxidanter – så alle med tilslutning til offentlig vand, herved kunne få glæde af det ioniserede vand!

   Alle med ønske om en optimeret sundhed, burde nemlig drikke vand, der har været igennem en ioniseringsproces da det, som du siger, har utallige helbredsmæssige fordele. Hele idéen med vandet er, at det vitaliseres, og bliver “levende” igen – samt tilføres antioxidanter og en højere pH-værdi på naturlig vis. Modsat vores grundvand, som ligger dødt i adskillige år før det pumpes op til vandværker og herefter husstande. Det er også af selv samme grund, at vandet skal tappes frisk – og gerne drikkes inden for 8-10 timer. Herved optages flest mulige antioxidanter, til bekæmpelse af frie radikaler.

   Vi ville, ligesom dig, ønske at ioniseret vand var lige til at tappe fra vandhanen, i hjemmet såvel som på jobbet eller i sommerhuset. Men det er desværre ikke en mulighed, da den vitaliserende effekt ville gå tabt under den længerevarende proces fra vandværk til forbruger. Heldigvis er det stadig muligt at få optimeret sit vand, og indtil videre er processen kun at finde i ioniseringsmaskiner – som vi glæder os over, at folk får større og større kendskab til, så de kan supplere deres livsstil med en sundere hydrering.

   Go’ weekend 💧

 3. S Bonnichsen 22/02/2018 at 17:50 - Reply

  Hvor længe kan vandet holde sig sind i en flaske, tænker at kunne tage et par flasker med på arbejde eller på weekend og camping.

  • Maria 27/02/2018 at 09:16 - Reply

   Hej Sonja,

   Hvis du fylder vandet helt op til kanten i glasflaskerne og skruer låget hårdt på, vil det kunne holde sig længere. Hydrogengassen skal du nemlig sammenligne med brusen i en danskvand, som også forsvinder mere og mere for hver gang, du letter låget.

   Hvis du fylder flasker, og først åbner når du skal drikke dem, vil jeg mene, at det godt kan holde sig over en weekend. Så snart du tager låget af første gang, skal vandet i den pågældende flaske drikkes så hurtig som mulig – helst inden tre timer. Jo mere luft i flasken, jo mere fordampet hydrogengas er der plads til, og jo mindre vil der være tilbage i vandet.

   Håber det giver mening? Ellers er du altid velkommen til at ringe til mig på 28576507.

   De bedste hilsner,
   Maria

Efterlad os en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.