/Molekylært hydrogen
Molekylært hydrogen 2018-05-31T09:45:38+00:00

MOLEKYLÆRT HYDROGEN

SMÅ, MEN STÆRKE, FLYDENDE ANTIOXIDANTER

På nuværende tidspunkt findes der mere end 500 undersøgelser omkring molekylært hydrogen (H2), og de første undersøgelser stammer helt tilbage fra 2007, men på grund af videnskabelig skepsis, er det først nu, at verden får øjnene op for, hvor stor betydning molekylært hydrogen faktisk har for vores sundhed og helbred. Forskere har haft svært ved at tro, at en inaktiv gas med KUN to atomer (et minimum for at danne et molekyle) kan have sundhedsmæssige fordele. Paradoksalt nok er det faktisk størrelsen på molekylært hydrogen, som gør den til en ideel antioxidant. Det er muligvis den eneste antioxidante molekyle, som er så lille, at det kan nå helt ind i cellernes mitokondrier (cellernes motor), hvor det kan reducere oxidativ stress. Du kan læse mere om den flydende antioxidant her.

Oxidativ stress er en af de hyppigste årsager til udviklingen af de fleste livsstilsrelaterede sygdomme, kræft, Parkinson og aldringsprocessen samt mange andre sygdomme.

MOLEKYLÆRT HYDROGEN – KEMIEN BAG

For bedre at kunne forstå hvorfor molekylært hydrogen er så stærk en antioxidant, er man nødt til først at forstå kemien bag molekylær hydrogen.

Elektroner kredser i ringe omkring atomer. Nogle gange er den yderste ring ikke fuldtallig, og atomet vil derfor helt automatisk søger efter andre elektroner til at fylde den yderste ring, ellers bliver det ustabilt. Det betyder at atomet faktisk “stjæler” elektroner fra mindre stærke atomer. Nogle gange kan molekyler godt dele elektroner med hinanden, men andre gange betyder det, at det svageste molekyle bliver ustabil, og enten går til grunde eller bliver til en fri radikal – som så igen vil forsøge at “stjæle” elektroner fra et andet molekyle, og processen fortsætter. Denne dominoeffekt vil til sidst forårsage skade på celleniveau.

FRIE RADIKALER 

Vores hverdag er fyldt med frie radikaler, og selvom vi også får antioxidanter igennem vores mad, så er det ikke nok til at opveje mængden af frie radikaler, og det gør skaden endnu større. Men frie radikaler findes også helt naturligt i vores celler, da de er et biprodukt fra produktionen af energi i cellernes mitokondrier. Normalvis kan kroppens antioxidanter selv klare at tage sig af de frie radikaler før de når at gøre skade, men på grund af aldring, og de mange giftstoffer vi får ind i kroppen, så kan kroppens eget forsvarssystem ikke klare jobbet, og de frie radikaler kan gøre skade inde i cellerne.

Hvis de frie radikaler får frit løb, kan der udvikles oxidativ stress, som man i dag ved kan forbindes med udviklingen af aldring, og en hel del kroniske sygdomme som f.eks. kræft, diabetes, Parkinson, Alzheimers og hjerte-karsygdomme.

DEN PERFEKTE ANTIOXIDANT

Molekylært hydrogen er den perfekte antioxidant, fordi det er så lille, og kan komme helt ind i cellernes mitokondrier, men også kan passere gennem blod-hjerne-barriereren, som ellers er meget svær at komme igennem. Vores hjerne er meget modtagelig overfor oxidativ stress, da den forbruger 20% af den ilt vi indåner. Det er derfor meget vigtigt at beskytte hjernen med antioxidanter som molekylært hydrogen. Molekylært hydrogen er også så snedigt indrettet, at det KUN går efter hydroxyl radikalerne, og tillader de ufarlige radikaler som f.eks. hydrogen peroxid at kunne gøre sit arbejde med at bl.a. at dræbe bakterier inde i cellerne.

INGEN BIVIRKNINGER

Hvert molekylært hydrogen-molekyle kan ændre to hydroxyl radikaler til vand (H2O), som samtidigt er med til at hydrere kroppens celler. Så der er absolut ingen bivirkninger ved at drikke vand med molekylært hydrogen – kun positive effekter ved disse flydende antioxidanter.

TERAPEUTISKE FORDELE

Hydrogenens terapeutiske fordele blev allerede opdaget tilbage i 1798, hvor man fandt ud af at det kunne bruges medicinsk til at bekæmpe betændelse. Siden 1943 er H2 også blevet anvendt i dybhavsdykning for at forhindre dykkersyge. Men det er først i 2007 at det blev et populært emne hos forskere, da en artikel om fordelene ved hydrogen blev offentliggjort i det prestigefyldte tidsskrift “Nature Medicine” af Dr. Ohta’s gruppe.

For at kunne tale om at der er terapeutiske fordele, skal der være mellem 1 – 3 mg molekylært hydrogen i vandet, og Chansons ioniseringsmaskiner er udviklet til at at lave vand med molekylært hydrogen, og er en af verdens bedste producenter på sit felt. Ved pH 9,5 er der mellem 0,6 – 1,0 mg molekylært hydrogen i 1 liter ioniseret vand, så hvis man drikker 1 – 3 liter pH 9,5 Chanson vand opnår man et terapeutisk niveau.

Det er derfor muligt hele tiden at kunne lave drikkevand med masser af molekylært hydrogen, og det skal helst drikkes rimelig hurtigt, da molekylært hydrogen er en gasart, og derfor langsomt vil forsvinde ud af vandet – ligesom brusen i danskvand. Jo hurtigere du drikker vandet, jo flere flydende antioxidanter får du.

Vil du også mærke fordele af de flydende antioxianter – molekylært hydrogen?

Vi tilbyder tilfredshedsgaranti – læs her