//Et meget relevant spørgsmål om fordøjelsen

Et meget relevant spørgsmål om fordøjelsen

Hvordan virker basisk hydrogenrigt vand på vores fordøjelse?

Det spurgte en af vores kunder om forleden, og her kommer en lille forklaring, som vi håber kan give mere klarhed over hvorfor det nytter at drikke basisk hydrogenrigt vand.

Vores fordøjelsessystem er kroppens redskab til at hente energi og næringsstoffer fra den mad vi spiser og sende det ud til kroppens mange byggesten (celler). Hvis vores fordøjelse ikke virker optimalt, kan vi opleve forskellige gener og problemer.

Du har måske hørt eller tænkt, at det ikke nytter at drikke noget basisk, for mavens syre vil neutralisere det basiske, så hvorfor drikker basisk hydrogenrigt vand?

Det er der faktisk en fin forklaring på, men vi starter lige med en kort beskrivelse af hvordan mavesækken virker. Indersiden af mavesækken er sur, omkring pH 4,0 og mavesyren er helt nede på pH 2,5, og det er der en god grund til. Kroppen bruger mavesyren til at nedbryde den mad og den væske, der kommer ned, som herefter sendes videre til tolvfingertarmen og videre rundt i tarmene, hvor energien og næringsstofferne sendes ud til alle vores byggesten. Men mavesyren har også til opgave at dræbe de uønskede bakterier, som kan komme med maden. Det er derfor meget vigtigt, at maven har en god og stabil pH-værdi.

Hvad sker der, når der kommer noget basisk ned i mavesækken?

Det reagerer mavesækken lynhurtigt på, og giver sig til at lave noget mere mavesyre, så pH-værdien igen bliver stabil omkring de 4,0.

Er det så ikke virkningsløst at drikke basisk hydrogenrigt vand?

Det skulle man jo tro, men der sker faktisk det, at når der produceres mere mavesyre, så dannes der natriumbikarbonat (eller i daglig tale, natron) som et biprodukt til saltsyren. Den udskilles fra maden nede i tolvfingertarmen (som ikke tåler syre) og hjælper kroppen med at blive lidt mere basisk.

Hvordan kommer det med hydrogen så ind i billedet?

Når du drikker ioniseret vand fra en Chanson ioniseringsmaskine, så tilfører du kroppen “flydende antioxidanter” da det hydrogen, der dannes i maskinen virker præcis som de antioxidanter du f.eks. spiser gennem din kost. Det lidt finere begreb er Molekylært hydrogen (H2), men vi holder os til at kalde dem for antioxidanter. Disse antioxidanter giver ekstra energi, nedbryder de farlige frie radikaler og giver et sundere miljø i tarmene med en bedre væskebalance, så de fungerer bedre = en bedre fordøjelse.

Hvordan mærker jeg, at det gør en forskel?

Vi oplever, at mennesker med alt fra sygdomme i tarmene til blot en “irritabel tyktarm” mærker, at deres fordøjelse bliver bedre efter at de er begyndt at drikke basisk hydrogenrigt vand. Maden optages bedre, energiniveauet stiger, tarmene bliver ”smurt” (hydreret) bedre og forstoppelser mindskes.

Der er intet at tabe og alt at vinde ved at hjælpe fordøjelsessystemet til et bedre miljø

Hvordan virker basisk hydrogenrigt vand
By |2017-07-19T13:38:16+00:00maj 24th, 2017|Ikke kategoriseret|2 Comments

2 Comments

  1. Mariane Dalgaard Kragelund 20/03/2018 at 10:48 - Reply

    Jeg har hørt at man ikke skal drikke natron sammen med maden, fordi den forhindrer mavesyren i at gøre sin virkning, gælder det også for basisk vand?

    • Maria 20/03/2018 at 13:13 - Reply

      Hej Mariane,

      Det er en, i følge vores viden, usand påstand. Såfremt det ødelagde mavesyren at indtage noget basisk, ville heller ikke basiske fødevarer være gode at spise. Det, der sker når du indtager noget, der er basisk, er, at produktionen af mavesyre i bugspytkirtlen stiger. Biproduktet af denne øgede produktion er bikarbonat (natron), som udskilles til det omkringliggende væv, som dermed bliver mere basisk. Du producerer altså mere mavesyre, men udskiller mere bikarbonat til kroppens væv hvorfor kroppen bliver mere basisk.

      Det var den helt korte forklaring. Hvis du ønsker yderligere uddybning, ringer du bare til os. 🙂

      Venligst, Maria

Efterlad os en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.