Hjernerystelse, stress og PTSD – Hjælp til en hjerne i nød

, ,
Hjernerystelse, PTSD, stress

Hjernerystelse, stress og PTSD

Vidste du at brint kan hjælpe en hjerne i nød?

Den terapeutisk effekt af brint, på engelsk: hydrogen, blev opdaget i 2007. Indtil da, vidste man kun at ioniseret vand havde mange gode egenskaber, men man var fuld overbevist om de gode resultater skyldes primært at vandet er basisk.  Men i 2007 kom Japaneren Dr. Shigeo Otha med en meget banebrydende forskning som påviste at det faktisk er den gas eller brint, som på engelsk hedder hydrogen som er i ioniseret vand, der er det mest helende for den menneskelige krop overhovedet.

Hjernerystelse –  en hævelse af hjernen

Når man slår hovedet og får en hjernerystelse opstår der betændelse bag blod-hjerne barrieren. En betændelse som er særlig sårbar når det er inde i hjernen. Man kan forklare en hjernerystelse som en hævelse af hjernen, som man naturligvis ikke kan se, men som patienten kan føle. Det kan sammenlignes med en forstuvet ankel, hvor man dog straks kan se hævelsen og føle smerten.

Størstedelen af hjernerystelser sker på baggrund af, at man slår hovedet rigtig slemt. Dog kan indirekte slag også være medvirkende til hjernerystelser. Indirekte slag kan for eksempel være ved bratte opbremsninger, således hjernen “kastes” frem og tilbage i kraniet og dermed støder på de indre kranieknogler.

Denne slags indirekte slag kan også kaldes for inflammationer i hjernen. Den amerikanske film Concussion handler præcis om, hvilke psykiske følgeskader det kan give at spille American football, netop pga. gentagne hjernerystelser og stød på hovedet.

En hjernerystelse kan være kompliceret at komme sig over. Det kræver meget hvile, ingen stressende lyde, lys, dufte eller tanker, og alt hvad kroppen og psyken udsættes for kan enten tænde eller slukke denne inflammation i hjernen.

Hvordan kan brint afhjælpe en hjernerystelse

Brint er den mindste enhed i dette univers og indgår i alle processer hvor næring skal laves om til energi og hvor affaldsstoffer skal fjernes fra kroppen – og hjernen.

Brint er 2 hydrogen atomer H2,  som er forbundet og verdens mindste atom og den reneste energi man kan forestille sig. I naturen findes molekylær hydrogen gas (H2) kun i mavetarm kanalen, når der er gode fibre, fermentering og mavebakterier til rådighed. Derfor selvfølgelig altid vigtigt at spise sundt, men nogen gange er det bare ikke nok til at kunne skabe en helingsproces.

H2, Molekylær hydrogen er altså en antioxidant som kan bremse og hele betændelse og en inflammation som ulmer inde bag ved blod-hjerne barrieren.  H2 kan indtages ved at drikke ioniseret vand, hydrogenrigt vand, eller ved at indånde det direkte gennem næsen.

H2 er vedens mindste og kraftigste antioxidant og kan penetrere gennem blod-hjerne barrieren.

Har du pådraget dig en hjernerystelse og deraf betændelse i hjernen, så er det den efterfølgende inflammation bag blod-hjerne barrieren som skal heles.
H2 er 88 gange mindre end antioxidanterne i C-vitamin og H2 kan derfor penetrere igennem Blod hjerne barrieren. Og H2 har Redox potentiale hvilket vil sige, at det selv kan finde derhen i kroppen inflammations sidder.

Der er på verdensplan allerede forsket en del i H2 som en antioxidant og mange udenlandske forskere spår at H2, netop er det, vi har ventet på, og at H2 vil kunne stoppe tilgangen af mennesker med kroniske inflammatoriske og autoimmune sygdomme.

Chanson har gennem de seneste 7 år arbejdet med vand ioniseringsmaskiner og gjort en kæmpe forskel for rigtig mange mennesker og de sidste 2 år har vi kunnet tilbyde H2 som inhalering. Læs vores indlæg om hvordan Karina slap af med kronisk hovedpine ved at investere i en ioniseringsmaskine.