håndsprit

Coronavirus er i disse dage på alles læber, og både private og offentlige har taget drastiske midler i brug for at undgå yderligere smitte. Hertil hører et intensivt forbrug af hånddesinfektion, men hvad de fleste nok har erfaret er, at den velkendte håndsprit til desinfektion er mere eller mindre ribbet fra hylderne i landets supermarkeder og butikker. Heldigvis er der meget der tyder på, at såkaldt syrevand fungerer lige så desinficerende som den håndsprit, vi kender fra apoteker og supermarkeder. Men hvordan får du fat i syrevand, hvad er det egentlig for noget, og hvordan adskiller det sig fra håndsprit? Dét giver vi dig svaret på her.

Hvad er syrevand?

Syrevand til desinfektion bliver skabt i en ioniseringsmaskine, som er nok mest er kendt for at kunne lave ioniseret basisk vand med en masse af sundhedsfremmende antioxidanter. Men en ioniseringsmaskine kan altså også lave syrevand, der på lige så effektiv vis som håndsprit fjerner bakterier og minimerer risikoen for smitte af virus som influenza og corona. Syrevand til desinficering har en ph-værdi på under 3, så det netop er antibakterielt og desinficerende.

Syrevand vs håndsprit; hvad er bedst at bruge?

Det er ikke helt lige til at sige, om syrevand eller håndsprit er det bedste at bruge, når man vil undgå bakterier og desinficere sig. Men på nogle punkter virker det til, at syrevand måske er et bedre valg.

Fremstilling

Hvor håndsprit er kemisk fremstillet, er syrevand fremstillet i en ioniseringsmaskine og er derfor naturlig og endda miljøvenligt fremstillet. Du er på den måde med til at nedsætte forbruget af kuldioxid, fordi du mindsker dit forbrug af både plast og kemisk fremstillede produkter som håndsprit.

Hudvenlighed

Syrevand er med til at exfoliere din hud, gøre den blød og fremme heling af sår. Dét kan håndsprit ikke prale af, da håndsprit endda kan være ret så hård ved huden og udtørre den.

Effekten af desinfektion

Det meste tyder på, at du med brug af syrevand og håndsprit fjerner lige mange bakterier – og at effekten af desinfektion af de to altså er lige god.

Få fat i syrevandet

Har du en ioniseringsmaskine i hjemmet, kan du hurtigt og nemt lave dit eget desinficerende syrevand. Er du i disse corona-tider ikke meget for at forlade hjemmet, kan du også købe syrevandet online.

Dokumentation

Acidic Water Test report 100809

Electrolyzed Water as a Novel Sanitizer

 

 

Share this
Share On Facebook
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Contact us