Gigt i fingrene

Gigt i fingrene kan mærkes på flere forskellige måder, men der er nogle typiske symptomer på gigt, du skal være opmærksom på. Og netop disse symptomer kommer vi omkring i artiklen her. Vi vil i artiklen også komme med råd til, hvad du kan gøre ved gigt, og hvad der kan hjælpe mod gigten.

Hvad er tegnene på gigt i fingrene?

Der findes flere end 200 forskellige gigtsygdomme, men størstedelen af dem har mange symptomer til fælles. De to hyppigste symptomer på gigt er smerter og stivhed i leddene. Det kan variere meget fra tid til anden og fra person til person, hvor voldsomme symptomerne opleves. I nogle perioder kan symptomerne være enormt generende, mens de i andre perioder måske slet ikke kan mærkes. Tegnene på gigt i fingrene kan altså variere, men vi vil alligevel lige give dig et overblik over fem typiske gigt-symptomer:

5 typiske symptomer på gigt i fingrene

  • Ømhed i fingrene
  • Stivhed i fingrene
  • Hævede eller tykkere led, når leddene belastes
  • Smerter i fingrene
  • Ændrede form af fingrenes led

Hvad kan man gøre ved gigt i fingrene?

Selvom gigt ikke kan kureres, kan man heldigvis gøre en masse for at lindre sine smerter og for at få hverdagen til at fungere bedre. For har man gigt i fingrene, kan bare det at åbne et skruelåg eller holde på en blyant være enormt udfordrende.

5 råd der kan hjælpe

  • Træn dine muskler i hænderne og få aflastet dine led
  • Brug redskaber med tykke greb; fx en saks med bøjle eller en ergonomisk kniv
  • Hold pauser, når du bruger dine hænder
  • Brug begge dine hænder så ofte, du kan
  • Kontakt eventuelt en ergo- eller fysioteraupeaut og få en bandage, der kan give dig støtte de dage, hvor du virkelig har brug for det.

Afhjælp gigt med basisk ioniseret vand

Det er endnu ikke dokumenteret, men meget peger på, at basisk ioniseret vand også kan have en positiv effekt på gigt. Ioniseret vand er drikkevand, der i en ioniseringsmaskine får dannet super antioxidantet H2 – et antioxidant til stor gavn for helbred, sygdomsudvikling og betændelsestilstande i kroppen.

Og hvad kan det så gøre i forhold til gigt? Fordi basisk ioniseret vand indeholder de her super-antioxidanter, vil det kunne dæmpe betændelsestilstande og smerter i kroppen. Netop betændelse og smerter er karakteristisk for gigt, så der er altså en tydelig kobling mellem ioniseret vand og gigt. Flere mennesker med gigt, som har drukket vandet, har også oplevet en positiv effekt på deres gigt symptomer – alt fra mindre hævelse i fingrene til mere eller mindre ingen smerter. Det kan du blandt andet høre om fra Karin, som har gigt.

Share this
Share On Facebook
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Contact us
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.