//Farligt at drikke basisk, ioniseret vand?

Farligt at drikke basisk, ioniseret vand?

Vi sendte teksten her ud i et nyhedsbrev i sidste uge – noget, I var mange, der var rigtig glade for at få svar på. Derfor bliver indholdet nu også lagt ud her på bloggen…

Er det farligt at drikke basisk ioniseret vand, spørger du?

I er flere, både kunder og andre interesserede i vandet, der i den seneste tid har kontaktet os for at få vores syn på aktuel – og mindre aktuel – kritik af basisk vand givet af alt fra Ingeniøren til sundhedsguruer, der “tror” det er skadeligt at drikke.

Den basiske pH-værdi i vandet fra vores store ioniseringsmaskiner hænger uløseligt sammen med mængden af molekylær hydrogen – antioxidanten. Og hvor nogen “tror”, at basisk vand er enten effektløs eller direkte sundhedsskadelig at drikke dagligt, ved vi, ud fra en stadig voksende, international forskning, at det bestemt ikke er tilfældet!

MEN! Vær opmærksom på, at vi her taler basisk vand, produceret i ioniseringsmaskiner, som derfor har antioxidanten H2 (molekylær hydrogen) som ingrediens. Ikke basisk vand lavet med stave el.andre former for tilførsel af basiske mineraler. Mineralerne er super gode, livsnødvendige endda – ingen tvivl her. Men egentlig evidens på effekten af basisk vand findes der meeeget lidt af. Faktisk, har vi kun fundet ét studie omkring det.

Med det sagt, så er der intet, der på nuværende tidspunkt tyder på, at man, ved at drikke opløst molekylær hydrogen i basisk vand, opnår negative bivirkninger – tværtimod!

Der forskes mere og mere på området…

Interessen for området er boomet de sidste par år – især i udlandet, hvorfor det også er her al forskning kommer fra. Hvis du er interesseret i at dykke dybere ned i studierne, kan vi anbefale siderne molecularhydrogeninstitute.com/studiesog molecularhydrogenstudies.com/blog. Begge er uvildige, har samlet studier om molekylær hydrogen fra hele verden og opdelt det hele i kategorier lige til at gå til. Vær dog opmærksom på, at der både er studier om hydrogengas, som inhaleres, og hydrogengas opløst i vand. Men egentlig er det jo to sider af samme sag.

Hvis vi går tilbage til det basiske, er det ofte de samme spørgsmål, vi får – her får I både spørgsmål/påstand og vores svar som vi bygger på viden om anatomi, fordøjelse og forskningen på området:

1. Basisk vand er virkningsløs, da det neutraliseres af mavesyre/ Basisk vand skader mavesyren

Som svar hertil kan vi passende stille spørgsmålet – “skader det at spise eksempelvis basisk spinat?”. Nej, vel? Vi er bygget til at indtage forskellige pH-værdier, og produktionen af mavesyren afstemmes konstant, så den altid kommer tilbage til pH 1-2. Af samme grund virker mavesyre-nedsættende medicin også kun kortvarigt og ikke permanent.
Faktisk har vi utrolig mange kunder, der oplever en forbedring i deres mavesyreproduktion/fordøjelse efter, at de er begyndt at drikke ioniseret, basisk vand.

2. Men hvordan virker vandet så alligevel sundhedsfremmende, hvis det neutraliseres i maven?

Jo, ser du… Når der produceres ekstra mavesyre til mavesækken produceres der også et bi-produkt – “affald” fra produktionen, så at sige. Dette bi-produkt er bikarbonat. Natron, kender du det måske også som. Bikarbonat er basisk, og kan nu bruges i kroppen. Sådan!

Du kan lære mere om hele processen ved at trykke her!

3. Basisk vand fra maskiner er kunstigt – på flaske derimod, kommer det basiske fra sunde mineraler

Det er fuldstændig det samme, der gør vandet basisk – hvad enten det er kildevand eller ioniseret vand – nemlig tilstedeværelsen af basiske mineraler.
I vand på flaske tilsættes de – that’s it, og i maskinerne tiltrækkes de basiske miniral-ioner af den negative pol, hvor de parres med en basisk OH-endelse. Det giver en basisk del, som drikkes.
Som en bi-note tiltrækkes alle de syredannende ioner af den positive pol i maskinen, hvor de parres med den syredannende H+-endelse. Det betyder at den basisk del bliver fri for eksempelvis klor og svovl! Og samtidig betyder det også, at du får surt vand, som kan bruges på huden.

Der er altså intet ”kunstigt” i basisk vand produceret i en ioniseringsmaskine, og du får netop flere basedannende mineraler, fordi de nu udelukkende findes i den basiske halvdel. Du får faktisk ca. dobbelt så mange basiske mineraler pr. liter basisk vand, som har været gennem maskinen, som når vandet ”bare” er postevand. Du kan se den kemiske forklaring på hhv. dannelsen af syre- og basevand i de to korte videoer her:

4. Du får nemmere urinvejsinfektioner mv. fordi det basiske vand gør din urin basisk

På INGEN måde korrekt! Der er en grund til, at mavesyre, tyktarm og urin er surt. Vi siger ikke, at det skal være basisk – ej heller at det bliver det. MEN! Det bliver mindre surt, hvis det er FOR SURT. Vi har kunder, der har en pH på omkring 4, når de kontakter os, og dét er altså for lavt. Referenceintervallet hedder pH 5-6 – dog højere for vegetarer. Så snart den er under 5,3 kaldes det metabolsk acidose – et helt almindeligt lægefagligt udtryk. Det kan altså godt blive for surt…

Camillas lille datter på 8 år blev fri for kronisk blærebetændelse efter fem års kamp med talrige antibiotikakure, da hun begyndte at drikke Chanson-vand. Se Camilla fortælle om deres erfaringer i videoen herunder…

By |2018-08-22T11:29:57+02:00august 22nd, 2018|Sundhed|0 kommentarer

Efterlad os en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.