//Er det skadeligt at drikke basisk vand?

Er det skadeligt at drikke basisk vand?

Nogle læger og andre sundhedseksperter i den vestlige verden vil umiddelbart mene, at man enten kan ødelægge maven med alkalisk/basisk vand eller at mavesyren vil neutralisere den høje pH værdi. I Japan har ingeniør og videnskabsmand, Sang Wang, arbejdet med ionisering i årtier hvilket betyder, at der den dag i dag er installeret én eller anden form for basisk ioniseringsmaskine i hvert femte hjem i Østen – som alle har store helbredsmæssige fordele ved at drikke vandet.

Sang Wang forklarer, at indersiden af vores mave er sur. Syren bruges til at dræbe de bakterier, der kommer med maden. Maven har en pH-værdi på omkring pH 4. Når vi spiser mad og drikker vand, især basisk ioniseret vand, stiger pH-værdien i vores mave. Når det sker, er der en tilbagemeldings-mekanisme i maven, der opdager dette, som får væggen i maven til at udskille mere saltsyre i mavesækken for at bringe pH-værdien tilbage til 4. Med denne tilbagemeldings-mekanisme skulle man tro, at det er virkningsløst at drikke basisk ioniseret vand – men svaret er nej.
Sang Wang forklarer hvordan mavesækken bruger kuldioxid, vand og natriumklorid til at fremstille saltsyre, og at b-iproduktet af saltsyreproduktionen er natrium-bicarbonat eller kalium-bicarbonat, som altså går i blodbanen. Disse bicarbonater danner basiske buffere, som kan neutralisere overskydende syre i både lymfesystemet og i blodet. Læs mere om blodets syre-base balance her.

Når vi spiser mad, producerer mavevæggen syre. Dette skaber altså basiske buffere, som sendes ud gennem blodet og neutraliserer syre uden for maven.

I bogen “Reverse Aging” beskriver Sang Wang, at man ved at drikke ioniseret vand kan beskytte kroppen mod ældning, fordi hver eneste levende celle i vores krop producerer affaldsstoffer, samt at den mad vi spiser bestemmes af mængden og kvaliteten af ​​det affald der produceres. De fleste af vores celler går gennem stofskiftet, og døde celler bliver affaldsstoffer, som skal udledes fra vores krop. Hver dag gør kroppen sit bedste for at bortskaffe affaldsstofferne, primært gennem udånding, urin og sved.

                                        “I vores moderne kultur bruger vi mere tid på at producere affaldsprodukter – end behandle dem.”   citat: Sang Wang 1990

Dr. Theodore Baroody  er forfatter til bogen “Alkalize or Die”, en meget interessant bog, der med sin meget markante titel fortæller hvordan Dr. Baroody har givet basisk ioniseret vand til næsten alle tænkelige helbredsmæssige udfordringer, og at han er overbevist om at ioniseret vand vil kunne gavne alle.

Danske professorer bygger deres udtalelser på tro
Magasinet, Ingeniøren, bragte i 2014 en meget kritisk artikel omkring ionisering af vand, hvor professor Hans Jørgen Albrechtsen fra Institut for Vand og Miljøteknologi på DTU udtaler; at han ikke tror på, at basisk ioniseret vand har nogen som helst betydning for vores sundhed. Han bakkes op af professor, Anders Dalsgaard fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. De to professorer “mener” altså, at når det basiske vand kommer ned i maven, vil det møde mavesyren og blive neutraliseret, og har derfor ingen heldbredsmæssig effekt. Professor Albrechtsen fra DTU henviser endvidere til, at for eksempel pH-værdi, hårdhed og bufferevne i det danske drikkevand er forskellig på tværs af landet, og at vi derfor bør være mere syge i dele af landet med lave pH værdier – men han glemmer, at der i Danmark er kvalitetskrav til drikkevand ( BEK 292 af 26/03/2014) og at der netop i disse kvalitetskrav om vejledning står, at offentlig grundvand skal være mellem pH 7 – 8,5 og at “vand med pH under 7 er ofte aggressivt og tærer på rør og installationer”.  Derfor er man i dele af  danmark nødt til at tilsætte kalk, som er basisk, til grundvandet for netop at holde drikkevands værdierne oppe på pH 7 – 8.5.  Jeg har dog endnu til gode at finde dansk postevand med pH værdier på over 8. Til gengæld har jeg langs den jyske højderyg besøgt 2 forskellige kvinder, hvor den ene var voldsomt gigtplaget og den anden led af fibromyalgi. Begge kvinder havde i mange år drukket vand fra egen boring med pH værdier på ca. 5,5.

Hos Chanson bygger vi vores viden på dokumenterede og verificerede undersøgelser fra hele verden om ioniseret vand – desværre findes der dog endnu ikke danske videnskabelige undersøgelser, som enten be- eller afkræfter den sundhedsmæssige effekt ved at drikke basisk ioniseret vand. Vi får til gengæld mange positive tilbagemeldinger fra brugere af ioniseret vand. Brugere, som oplever at ioniseret vand kan afhjælpe alle tænkelige heldbredsmæssige udfordringer fordi syre-base balancen er så grundlæggende for kroppens sundhedstilstand.

Her kan du se flere brugere, som udtaler sig om ioniseret vand i videotestimonials

Læs evt. hele artiklen, som blev bragt i “Ingeniøren” juni 2014

By |2018-08-15T09:59:54+02:00oktober 23rd, 2015|Ikke kategoriseret|3 Comments

3 Comments

 1. Anja Gunvald 14/05/2018 at 11:23 - Reply

  Der findes vand mange steder i Danmark med drikkevand med en pH over 8. Hilsen en geolog, som arbejder med drikkevand.

  • Maria 14/05/2018 at 11:57 - Reply

   Tak for dit indspark, Anja – så spændende! Kan du løfte sløret for, hvor vi mon finder det? Du må også altid gerne ringe til os, hvis du føler, du sidder med noget “vandviden”, som du mener, kunne være interessant for os at få. Vi vil altid gerne lære mere 🙂

   Vh. Maria, Chanson

  • Mette-Marie 14/05/2018 at 11:58 - Reply

   Hej Anja
   Mange tak for din information. Vil det sige, at der er steder hvor vandværkerne udleder vand med pH 8 eller det ikke kun der hvor man har egen boring. Hvis vandværkerne udleder vand med pH værdier på 8, kan du så oplyse os om hvor i landet det er?
   kh
   Mette-Marie Linding

Efterlad os en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.