Dehydrering skader din sundhed

dehyf

At være dehydreret er det mest skadelig du kan gøre for dit helbred. Det vil tappe dig for energi og hele kroppen lider. Der hvor det bliver særlig synligt er i din hud, som vil blive rynket og indtørret og du vil hurtig kunne komme til at se ældre ud – ganske enkelt fordi din krop ikke er tilstrækkelig fugtig.

Væske mangel er en af de største årsager til sygdomme i verden og flere undersøgelser peger på, at op mod 75% af er kronisk dehydreret.

“Læge og forsker F.Batmanghelidj skrev allerede for 50 år siden bogen:

“YOU’RE NOT SICK YOU’RE THIRSTY !! “

Den gode nyhed er, at du hurtigt kan rette op på din væskemangel, ved ganske enkelt at drikke vand, og i løbet af 24 timer, kan du vende din væskemangel fra en katastrofe til at du kan mærke, at huden bedres og energien kommer tilbage.

Hvorfor er dehydrering så skadelig for kroppen?

Din krop består af omkring 60 – 70% vand. Så det er selvfølgelig essentielt for et godt helbred at alle dine celler er fyldt op. Er du derimod ikke fyldt op, vil det påvirke alle dine celler. Har du blot en reduceret væskemængde på 2 % vil det kunne svække dit energiniveau og dit immunforsvar.

Én tilstrækkelig hydrering har stor effekt på energiniveauet og hjernefunktionen. Flere studier viser at selv en mild dehydrering påvirker hjernens funktioner.

Derfor er vand så VANDvittig vigtigt:

1. Vand fugter dine slimhinderne i mund, øjne, næse og skede.

2. Vand beskytter kroppens organer og væv.

3. Vand udrenser kroppen så du undgår ophobning af affaldsstoffer.

4. Vand optager mineraler og næring til cellestofskiftet.

5. Vand regulere kroppens temperatur gennem sved.

6. Vand smører effektivt dine sener og led.

7. Vand er nødvendig for en optimal nyre og leverfunktion så de kan udrense affaldsstoffer.

8. Vand sikre cellulær sundhed og transportere næring og ilt og brint til alle cellerne.

9. Vand holder dig ung ved at vedligeholder alle kroppens billioner af celler.

Nervesystemet

Vand bringer naturligt brint ind i kroppens celler, hvor det aflevere elektroner til cellen og dens kraftværker – cellens  mitokondrier. Og vand sørger for at cellerne kan tale med hinanden og regulere hinandens vækst ved hjælp af svingninger og mønstre.  Ved dehydrering bliver denne nervefunktion forstyrret og derfor kan det resultere i smerter i kroppen og forstyrrelser i kroppens bindevæv Læs her evt artiklen om bindvæv og smerter.

Brint i vand

Ja det er rigtig der er brint i vand og det er rent faktisk brinten i dit drikke vand som giver vandet energi. Oprindelig var der meget brint i vores drikkevand, men det var dengang vi tappede det direkte fra kilderne. Der er selvfølgelig stadig brint i det postevand som du tapper fra din vandhane, men hvis du lader dit vand ionisere i en ioniseringsmaskine kan du optimere dit drikkevand med brint. (brint er i kroppen en antioxidant)

“Patienter med kroniske smerter, hvor ingen umiddelbar årsag er at finde, bør man i første omgang undersøges for dehydrering – før anden kompliceret behandling sættes ind. “

– Læge og forsker F.Batmanghelidj

Lad dig inspirere af de mere end 70 videointerviews som du kan finde på youtube

Hjernen har brug for vand

Det er bevist at dehydrering hurtigt nedsætter de kognitive egenskaber og kan føre ti depression, demens og Alzheimer. Hjernen har brug for vand og bør en hovedpine altid forsøges at drikkes væk med vand før, at du griber ud efter medicin.

Er du drænet for energi?

Når vand bliver ført igennem cellemembranerne vil det generere et energi flow eller elektrisk spænding (som selvfølgelig er kraftigere, når man drikker ioniseret vand) Den elektriske spænding vil aktivere vores små kraftværker, mitokondrierne, og hele omdannelsen af ATP til energi bliver aktiveret øjeblikkeligt. Derfor har væskemangel så stor en betydning på cellernes funktioner og kan i værste fald gøre dem ubrugelige. Derfor mærker du så tydelig en mangel på energi, når du ikke får drukket tilstækkelig med vand.

Frugt juice giver ikke energi. Frugt juice giver primært sukker og vitaminer!

Det værste du kan gøre, når du mangler energi er at drikke juice, energi drikke og saft. Når kroppen skriger på vand og du giver den sukkervand vil det selvfølgelig, i et her og nu øjeblik, give dig et kick til at dit blodsukker kan stige, men herefter vil kroppen skulle bruge ekstra energi på at optage sukkeret. Vand er rent energi til cellerne uden sukkerklister og belastende sukkerstoffer, farvestoffer og kemiske tilsætningsstoffer.

Hvor meget vand skal man drikke?

Alle funktioner i vores celler og organer har behov for vand og kroppen skal have ca. 2 – 3 liter vand hver dag. En tommelfingerregel er;  at du skal drikke hvad der svarer til;  din vægt i kg. x 0,03 = antal liter vand pr. dag. Så får du den mængde væske som kroppen skal bruge til blot at erstatte det som du mister til kroppens daglig ”opvask” og vedligehold. Sveder eller motionerer du, skal du altså drikke tilsvarende mere.

Vidste du at:

Vores blod består næsten kun af vand. Vores lymfesystem og bindevæv som cellerne lever i, består af 4 gange så meget vand som blodet. Hver celle består af 99% vand og hjernen består af ca. 2/3 vand.

Hvor hurtig optages vand i kroppen

Der er stor forskel på hvor hurtig vand optages i kroppen. Man siger at postevand optages ca. inden for ½ time, mens ioniseret vand som har samme har en microstruktur som optages i løbet af ganske få minutter.

Struktureret og mikroklynger i ioniseret vand

Normalt består vand af 12 – 16 vandmolekyler men efter elektrolyseprocessen i en Chanson ioniseringsmaskine vil vandmolekylerne være splittet op i enheder af 5 – 8 pr. klynge og netop derfor er oplevelsen af at drikke det ioniserede vand ofte, at det er langt nemmere at drikke og derfor kan man drikke mere, at ioniseret vand smager bedre og det er nemmere at drikke større mængder uden at føle sig fyldt op. Hør har hvordan Lykke

Derfor bør du undgå at blive dehydreret

Hjernen består af 2/3 vand. Er du i underskud af væske kan det derfor give sig udslag i træthed og mentale problemer, som irritabilitet og stress symptomer og hukommelsessvigt.

Undersøgelser viser at hvis du mister 1,36% af kroppens væske, vil det begynde at påvirke dit humøret og du vil have en øget hyppighed for hovedpine. (ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22190027) og at hukommelsen allerede blev svækket ved et væsketab på 1% (ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21736786).

“Jeg elsker som mor at vide, at hver gang mine børn drikker det basisk ioniserede vand, giver jeg mine børn det bedste vand, som er renset og har unikke antiinflammatoriske egenskaber”

Rikke Brun Aarestrup laborant og mor til tre

“Min psoriasis forsvandt allerede efter 10 dage, hvor jeg dagligt brugte ioniseret vand med en pH værdi på 3,5.

Jeg skulle lige lære at forstå, hvorfor jeg skulle bruge syrevand uden på huden og drikke basisk vand…..men efter at have læst den meget grundige brugervejledning, giver det rigtig go’ mening”…”

Christina AllenPsoriasispatient

“Jeg mærker ikke på sammen måde de tunge ben.
Resultatet af den øgede restitution er mere og bedre træning. Så det er total win/win. Mere træning – mere energi. Ikke nok med at min restitution er forbedret fordi min generelle hydrering er optimeret, så føler jeg også, at min krop kommer sig hurtigere efter hård træning.”

…Og hvis du spørger mig, hvem jeg mener kan have effekt af at drikke vandet, vil jeg sige ALLE!

Michelle Vesterby.Professionel triatlet

“Jeg er ikke  tvivl; nu oplever jeg hverken smerter ømhed, hævelser eller træthed i min leddegigt og derudover er syreophobningen gået fra 30 – 10.

Jeg er overbevist om, at det ioniserede vand har været den alt styrkende kraft i min helbredelsesprocess

Karin KjærSygeplejerske

”30. december 1996 kørte jeg galt, og fik konstateret piskesmæld. Jeg har ikke været smertefri siden. Ikke før nu.”

Jeg har det så godt. Jeg tager ingen smertestillende piller. Jeg har meget mere overskud – ligger ikke længere en halv time efter arbejde, og er nu oppe til kl. 22

Susanne Rokkjær NilssonFysioterapeut, Herning

”Som professionel sportsudøver har man en meget præcis føling med kroppen, så den mærkebare effekt af vandet var ingen undtagelse.

Jeg er meget bevidst om min krop og hvad den kan præstere, så når jeg kan se specifikke forandringer i bl.a. min gennemsnitspuls, står det klart for mig, at noget har forbedret sig.”

Lykke KofoedProfessionel Paraatlet under Team Danmark

For første gang i de 18 år jeg regelmæssigt er kommet hos min naturlæge – er mit syre i mit bindevæv betydeligt aftagende. Trods jeg gerne vil have at yogaen skulle have æren, da det netop også er hvad vi ” arbejder” på her i mit yogacenter – så er jeg overbevist om at det er Chanson vandet!

Samtidig får jeg drukket mere – får hele udrensnings systemet til at fungere bedre og Chanson vandet hjælper mig med at komme af med væske i kroppen – især omkring hofte -lår- underliv. Celluitis og urenheder i kroppen – underarme – lår er forsvundet.

Bettina Carlsenyogainstruktør (yogaspiren)

“Først da jeg begyndte at drikke basisk, ioniseret vand fra min Chanson Maskine, steg pH værdien for alvor. Det ioniserede vand har været en fast del af min helbredelsesproces. Nu 7 år efter diagnosen uhelbredelig kræft – er jeg rask”

I 2011 fik jeg konstateret uhelbredelig lungekræft, men valgte den traditionelle kræftbehandling fra. I stedet valgte jeg at ændre livsstil med stor opmærksomhed på at ændre pH værdien i min krop. Jeg spiste 100% basiske fødevarer, sad i infrarød sauna, tog saltbage mm.

Inger HarteliusLektor
Chanson Antiage water

"Antiage water" drik dig til en yngre udgave af dig selv

, ,
Basisk ioniseret vand med antioxidanter har vist sig yderst effektivt som antiage. Det holder dig ung og vital helt ind kroppens DNA
Dehydrering skader din sundhed

Dehydrering skader din sundhed

,
Væske mangel er en af de største årsager til sygdomme i verden og flere undersøgelser peger på, at op mod 75% af er kronisk dehydreret. At være dehydreret er det mest skadelig du kan gøre for dit helbred. Det vil tappe dig for energi og hele kroppen lider. Der hvor det bliver særlig synligt er i din hud, som vil blive rynket og indtørret og du vil hurtig kunne komme til at se ældre ud - ganske enkelt fordi din krop ikke er tilstrækkelig fugtig.
håndsprit

Håndsprit bliver revet fra hylderne; brug syrevand som desinfektion i stedet

Coronavirus er i disse dage på alles læber, og både private og offentlige har taget drastiske midler i brug for at undgå yderligere smitte. Hertil hører et intensivt forbrug af hånddesinfektion, men hvad de fleste nok har erfaret er, at den velkendte håndsprit til desinfektion er mere eller mindre ribbet fra hylderne i landets supermarkeder og butikker. Heldigvis er der meget der tyder på, at såkaldt syrevand fungerer lige så desinficerende som den håndsprit, vi kender fra apoteker og supermarkeder.

Acidic Water - Hånddesinficerende antibakteriel vand

, ,
Acidic Water produceret via elektrolyseproces i ioniseringsmaskine. En ioniseringsmaskine er nok mest kendt for at kunne lave ioniseret basisk vand med antioxidanter, men på mange måder er ioniseret syrevand eller Acidic Water endnu mere brugbar end det basiske vand.
væskemangel

Væskemangel: 6 typiske symptomer på dehydrering

, ,
Væskemangel - også kaldet dehydrering - kan skyldes mange forskellige ting - alt fra varme lufttemperaturer, alkohol og fysisk hård aktivitet til sygdom med fx feber eller diarre. Men én ting er sikkert; det er ikke rart at være dehydreret. Derfor gennemgår vi her seks typiske symptomer på dehydrering og giver dig gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du bliver dehydreret. 
skal du købe et blødgøringsanlæg eller ej

Skal du købe blødgøringsanlæg? 5 ting du bør vide, inden du køber

Et blødgøringsanlæg fjerner kalk fra dit vand og kan på den måde gøre rengøring nemmere og mere overskuelig. Men er det overhovedet en god ide at fjerne kalk fra vandet? Dét vil vi gøre dig klogere på i artiklen her, hvor vi blandt andet vil komme omkring fordele og ulemper ved kalkfrit vand. 
antioxidanter i fødevarer

Antioxidanter – Derfor er de vigtige for et sundt og balanceret liv

Antioxidanter er en naturlig del af en sund livsstil. Men hvad er antioxidanter? Og hvordan bekæmper og neutraliserer de affaldsstoffer i din krop, som forværrer tegn på aldring og kan være med til at øge risikoen for kræft, Alzheimers og hjertekarsygdomme?

Antiinflammatorisk kost – Alt du skal vide som nybegynder

Antiinflammatorisk kost kan forebygge sygdomme og lade dig leve længere. Mange af de bedste råd, når det kommer til antiinflammatoriske kostvaner, er helt almindelig sund fornuft. Derfor kan det dog stadig være svært som begynder at danne sig et overblik over hvilke typer af mad og drikke, begrebet dækker over – og hvorfor denne form for kost virker så godt, som den gør. Den uvished vil vi prøve at komme til livs i artikelen her.
ioniseret vand

Ioniseret vand: Hvad er det egentlig, og hvorfor bør du drikke det?

De fleste ved efterhånden, at det er vigtigt at drikke rigeligt med vand. Men hvad de fleste ikke ved er, at vand ikke bare er vand – og at der findes såkaldt ioniseret vand. Og netop ioniseret vand vil vi gøre dig klogere på her. Vi vil komme omkring, hvad ioniseret vand egentlig er, hvilke fordele der er ved at drikke det, og hvordan det spiller sammen med en sund, basisk kost.
Share this
Share On Facebook
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Contact us