Antioxidanter i dit vand – hvordan?

Hvordan får du flere antioxidanter i dit vand? Hvad er en antioxidant? 
Og hvad har antioxidanter med dit drikkevand at gøre? 

Sådan vil mange sikkert tænke, når vi fortæller, at der er antioxidanter i vand fra Chanson. Vi har derfor valgt at uddybe spørgsmålet, så I alle kan være med, når vi siger ”basisk vand fyldt med antioxidanter”.

Der var engang…

…hvor vandet, som danskerne drak, var fyldt med H2, også kaldet brint, – de vidste det bare ikke. Men vi mange år tilbage i tiden! Vi skal helt tilbage til før vi vidste, hvordan man lavede vitaminpiller og havde hørt om madpyramider og hvidt sukker.

Vi skal nemlig helt tilbage til før vandhanens tid – tilbage til den tid, hvor vi drak vand fra naturlige kilder. Disse kilder findes stadig flere steder i landet, men grundet forurening kan vi ikke længere drikke det.

At vandet den gang både var rent, og samtidig indeholdt H2, er derfor forklaringen på at klostre og kuranstalter altid blev placeret ved kildens udspring.

Den gang kendte man ikke til den videnskabelige forklaring på, hvorfor de kurbesøgende oplevede velvære og blev raske – man vidste bare, at det var helende at drikke frisktappet kildevand.

I andre dele af verden drager man stadig til kilderne efter vand – både bevidst og ubevidst.

Det interessante er, når almindelig viden bliver til videnskab

Kildernes helende effekt på kroppens celler blev ved tilfældighed opdaget af russiske forskere efter atomkatastrofen i Tjernobyl i 1984.

Her fandt de ud af, at de mennesker, som havde været udsat for radioaktiv stråling, og som drak frisk kildevand, helede hurtigere.

Interessant er det, at meget tyder på, at vi kan overføre denne viden om vandets effekt på celleskader opstået ved stråling til et mere nutidigt problem – mobilstråling. Men det er et helt kapitel for sig, som vi vil skrive mere om på bloggen.

Men hvordan hænger celleskade og H2 nu sammen?

Når vand bliver sat i bevægelse og bliver mere basisk, som det også gør i kilden på marken, kommer der naturligt mere H2 i vandet end i almindelige postevand.

H2 er verdens mindste og tredje vigtigste grundstof. Vigtigheden kommer sig af, at H2 er alle enzymers primære igangsætter. Enzymernes opgave er dels at nedbryde maden vi indtager til energi og dels at sørge for at frigive energien til kroppens forbrænding – at holde os i live. Derfor er det altafgørende, at enzymerne bliver holdt optimalt i gang – jo mere H2, jo bedre arbejdsvilkår har enzymerne, og jo bedre har du det.

Samtidig udgør H2 en vital del af din krops DNA-struktur, og giver bidrag til de byggesten som vores celler, muskler, knogler og blod består af. H2 er altså at finde over alt i kroppen, og da vand er menneskets mest effektive H2-kilde, giver det god mening, at du ved at ionisere dit vand, kan berige helt almindeligt vandhanevand.

Brint og antioxidanter – to sider af samme sag

Vi startede indlægget her med, at lægge op til en forklaring om antioxidanter i drikkevand, men indtil videre har vi brugt det meste af pladsen på at fortælle om H2 i vandet og i kroppen. Og hvorfor så det? Jo, H2 i vand er antioxidanter, og antioxidanter er H2 i vand – i hvert fald, når vi taler om kroppens opfattelse af de to.

Vil du vide mere? Så læs videre her

By |2017-10-20T13:52:30+00:00oktober 20th, 2017|Ikke kategoriseret|0 kommentarer

Efterlad os en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.