Antioxidanter: derfor er de vigtige for et sundt og balanceret liv – og bekæmpelsen af frie radikaler

Antioxidanter ordbogs beskrivelse

Hvad er antioxidanter egentlig? Og hvilken betydning har antioxidanter, når affaldsstoffer i kroppen skal bekæmpes og neutraliseres? Det vil vi forsøge at gøre dig klogere på i dette indlæg.

Læs med og lær blandt andet:

 • Hvordan antioxidanter fungerer
 • Hvordan de gavner din krop
 • Hvad frie radikaler er, og hvordan de hænger sammen med antioxidanter
 • Hvordan du planlægger en sund kost, rig på antioxidanter

Hvad er antioxidanter?

En antioxidant er enzymer og andre organiske molekyler, der forhindrer eller svækker de skadelige virkninger af ilt eller rettere en oxidering af kroppens celler. Din krop skaber selv en vis mængde antioxidanter i mave-tarmkanalen – men kun hvis din mave og tarm er i trivsel samt fibre og mælkesyre bakterier er tilstede.  Vi optager også antioxidanter gennem vores kost – eksempelvis i madens mineraler og naturlige vitaminer. Antioxidanter kan dog også fremstilles syntetisk, som vi ser det med vitamintilskud.

Antioxidanter kan bl.a. være med til at beskytte mod dannelse af de skadelige molekyler frie radikaler.

Hvad er frie radikaler?

Frie radikaler er kort sagt molekyler, der er kemisk ustabile. For at blive stabile stjæler de derfor elektroner fra andre stoffer i kroppen. Frie radikaler kan således være med til at igangsætte skadelige virkninger i din krop, som kan føre en lang række sygdomme med sig, heriblandt kræft, alzheimers og hjertekarsygdomme.

En måde de frie radikaler opstår eller frigives er gennem den naturlige iltningsproces. Når dine celler bliver iltet (oxideret), omdanner de luften til nyttige byggeblokke, som de bruger til at forny sig selv med. Men processen frigiver også brudstykker, de frie radikaler. Disse brudstykker forsøger som nævnt at stjæle elektroner og indgå i nye kemiske bindinger med andre celler i din krop. Det kan skabe celleforandringer, især ved de dele af cellerne som er mest sårbare: DNA, proteiner og fedtstoffer. Celleforandringerne kan i værste tilfælde føre til en række mere eller mindre farlige sygdomme.

Der ses en øget dannelse af frie radikaler ifm. følgende:

 • Tobaksrøg
 • Alkohol indtag
 • Forurenet luft
 • Radioaktiv stråling
 • Visse kemiske stoffer
 • Stress
 • Fed kost
 • Søvnmangel

Sådan bekæmper eller neutraliserer antioxidanter de frie radikaler i din krop

Antioxidanter frigiver en elektron, som stabiliserer de frie radikalers kemiske aktivitet og bremser dannelse af frie radikaler i kroppen. Derfor er antioxidanter også med til at minimere din risiko for de tidligere nævnte sygdomme.

En sund kost, miljø og livsstil kan også mindske mængden af frie radikaler i din krop.

Det er desværre ikke alle faktorer, der medvirker til en øget dannelse af frie radikaler, som du selv kan kontrollere. Det gode er, at du kan tage kontrol over, hvor mange antioxidanter du indtager. Jo mere bevidst du er om at beskytte dig selv med flere antioxidanter, des bedre kan du begrænse de skadelige indvirkninger på dit kredsløb, hormonsystem og lymfesystem.

– og husk så også; at ensomhed er lige så skadelig som cigaretter, og at latter er tilsvarende lige så antioxiderende som en broccoli 🙂

Mad med antioxidanter

Vi får som sagt mange af vores antioxidanter gennem kosten. Det betyder, at du kan finde dem i alle slags mad- og fødevarer, der har et højere indhold af C-vitaminer, E-vitaminer og betakaroten. Sidstnævnte er et forstadie til A-vitaminer.

Forskning på området anbefaler ikke, at du får dine vitaminer gennem kosttilskud, medmindre din læge har undersøgt dig og bekræftet, at du lider af et decideret underskud. Antioxidanter fungerer nemlig bedst, hvis de parres med en varieret og sund kost.

Hvis du leder efter fødevarer med den rette mængde antioxidanter, anbefales især:

 • Betakaroten: grøntsager, især gulerødder
 • C-vitaminer: frugter, bær, tomater og andre syrlige grøntsager
 • E-vitaminer: Nødder, fuldkorn, fisk og mælkeprodukter

Vand med antioxidanter

Du kan også drikke din antioxidanter. Med en ioniseringsmaskine fra Chanson kan du få ioniseret vand med et rigt indhold på H2 direkte fra din vandhane. H2 er nemlig i sig selv en antioxidant.

Hydrogen (H) er det mindste og letteste element i det periodiske system. Vi kender elementet i H2O, som er to hydrogenatomer og et oxygenatom. Når vi taler om molekylær hydrogen (H2), der også bliver kaldt diatomisk hydrogen, betyder det, at molekylet indeholder to hydrogenatomer uden et oxygenatom.

Hvad er H2?

H2 er verdens mindste antioxidant med en molmasse på 2 modsat ascorbinsyrens (C-vitamin) molmasse på 176. Det gør, at H2 kan trænge hurtigere ind i alle kroppens celler. Desunden er biproduktet af H2 kun vand, hvorimod f.eks. ascorbinsyre først omdannes til et ascorbyl radikal. Antioxidanter er vigtige for kroppen til bekæmpelse af frie radikaler, som vi alle udsættes for dagligt.

H2 har fået en stor følgerskare fra videnskabsfolk og sundhedsinteresserede i hele verden. Der er de seneste par år blevet forsket intenst i H2. Grundet molekylets unikke egenskaber, har molekylært hydrogen terapeutiske fordele i stort set alle organer i kroppen. Læs mere om H2 

H2 kan også inhaleres hvor man virkelig kan give kroppen et boost. Faktisk er H2 pure inhale at sammenligne med intravenøst C-vitamin som mange allerede kender. En behandling som man ofte bruger når kroppen har brug for ekstra mange antioxidanter og særligt ifbm. sygdom.
Forskning har bevist at H2 ikke kollidere med anden behandling men kan virke som et optimerende supplement hertil. Hydrogen-gas-i-behandling-af-kraeft – Dansk oversættelse

Originale rapport – Engelsk

H2 pure inhale

“Jeg elsker som mor at vide, at hver gang mine børn drikker det basisk ioniserede vand, giver jeg mine børn det bedste vand, som er renset og har unikke antiinflammatoriske egenskaber”

“Min psoriasis forsvandt allerede efter 10 dage, hvor jeg dagligt brugte ioniseret vand med en pH værdi på 3,5.

Jeg skulle lige lære at forstå, hvorfor jeg skulle bruge syrevand uden på huden og drikke basisk vand…..men efter at have læst den meget grundige brugervejledning, giver det rigtig go’ mening”…”

“Jeg mærker ikke på sammen måde de tunge ben.
Resultatet af den øgede restitution er mere og bedre træning. Så det er total win/win. Mere træning – mere energi. Ikke nok med at min restitution er forbedret fordi min generelle hydrering er optimeret, så føler jeg også, at min krop kommer sig hurtigere efter hård træning.”

…Og hvis du spørger mig, hvem jeg mener kan have effekt af at drikke vandet, vil jeg sige ALLE!

“Jeg er ikke tvivl; nu oplever jeg hverken smerter ømhed, hævelser eller træthed i min leddegigt og derudover er syreophobningen gået fra 30 – 10.

Jeg er overbevist om, at det ioniserede vand har været den alt styrkende kraft i min helbredelsesprocess

”30. december 1996 kørte jeg galt, og fik konstateret piskesmæld. Jeg har ikke været smertefri siden. Ikke før nu.”

Jeg har det så godt. Jeg tager ingen smertestillende piller. Jeg har meget mere overskud – ligger ikke længere en halv time efter arbejde, og er nu oppe til kl. 22

”Som professionel sportsudøver har man en meget præcis føling med kroppen, så den mærkebare effekt af vandet var ingen undtagelse.

Jeg er meget bevidst om min krop og hvad den kan præstere, så når jeg kan se specifikke forandringer i bl.a. min gennemsnitspuls, står det klart for mig, at noget har forbedret sig.”

For første gang i de 18 år jeg regelmæssigt er kommet hos min naturlæge – er mit syre i mit bindevæv betydeligt aftagende. Trods jeg gerne vil have at yogaen skulle have æren, da det netop også er hvad vi ” arbejder” på her i mit yogacenter – så er jeg overbevist om at det er Chanson vandet!

Samtidig får jeg drukket mere – får hele udrensnings systemet til at fungere bedre og Chanson vandet hjælper mig med at komme af med væske i kroppen – især omkring hofte -lår- underliv. Celluitis og urenheder i kroppen – underarme – lår er forsvundet.

“Først da jeg begyndte at drikke basisk, ioniseret vand fra min Chanson Maskine, steg pH værdien for alvor. Det ioniserede vand har været en fast del af min helbredelsesproces. Nu 7 år efter diagnosen uhelbredelig kræft – er jeg rask”

I 2011 fik jeg konstateret uhelbredelig lungekræft, men valgte den traditionelle kræftbehandling fra. I stedet valgte jeg at ændre livsstil med stor opmærksomhed på at ændre pH værdien i min krop. Jeg spiste 100% basiske fødevarer, sad i infrarød sauna, tog saltbage mm.

antiaging - intelligent vand

Anti-aging med hydrogenrigt vand

, , ,
Vidste du at hydrogen er verdens kraftigste antioxidant? Hydrogen er H’et i H2O og intelligent ved selv at kunne finde kropens forfald
Molekylær Hydrogen

Antioxidanten over alle antioxidanter – Molekylær Hydrogen

,
Hydrogen kan udrette meget mere, end vi tror. Det rækker ud over vores vildeste fantasi, at det letteste stof i det periodiske system og kunne være den næste store nyhed inden antiiaging og intelligent sundhedsfremme.
Fordøjelsen skal være en fornøjelse

10 nye tips til at fremme en sund fordøjelse og bekæmpe stress

,
Mental tristhed har vist sig at være forbundet med fordøjelsesbesvær, og undersøgelser har vist, at grundlaget for de fleste psykiske sygdomme ikke skal findes i hjernen, men en dysfunktionel mave, tarm og fordøjelsessystem Her finder du 10 vigtige råd:
Ketose med keto diet

Her er alt du skal vide om ketose → Sådan booster du din fedtforbrænding

,
Ketose er kort og godt en tilstand, som du kan bringe din krop i, hvis du spiser på en bestemt måde. Det smarte ved at være i ketose er, at du i denne tilstand forbrænder fedt i stedet for kulhydrater. Og det er selvfølgelig godt…
Tandbørste med fluor tandpasta på

Fluor → Hvor skadeligt er fluor? Og hvordan undgår du at få for meget af det?

,
Fluor er et grundstof, der kommer i mange forskellige former og blandt andet findes i vores skelet, drikkevand, tandpasta og mange andre steder. I for høje koncentrationer kan fluor være farligt for os. Og derfor bør du undgå fluorstoffer så vidt muligt. I dette blogindlæg får du alt af vide om fluor samt 3 måder, du kan undgå det på i hverdagen.
Inflammation i kroppen

Inflammation → Hvad er inflammation? Og hvordan kan jeg undgå det?

Inflammation er grundlæggende én af kroppens naturlige forsvarsmekanismer mod fremmede stoffer. Forsvarsmekanismen kan blive ‘aktiveret’ på flere måder: Når eksempelvis virus eller bakterier kommer ind i kroppen (akut). Når…
Seng med hvide dyner

Sover du dårligt? Her er 16 tips mod søvnproblemer

Har du søvnproblemer? Der er få ting, der er mere irriterende og ubehagelige end søvnmangel og søvnbesvær. Derfor får du i dette blogindlæg 16 tips, der vil forbedre din nattesøvn. Hvor mange har søvnproblemer? Det anslås, at…
Hjernerystelse, PTSD, stress

Hjernerystelse, stress og PTSD – Hjælp til en hjerne i nød

, ,
Molekylær hydrogen er en antioxidant som kan bremse og hele den oxidering, betændelse og inflammation som ulmer inde bag ved hjernehindebarrieren.
Hjernerystelse, PTSD, stress

Superfood → Læs her og bliv klogere på fænomenet som for mange er indbegrebet af sundhed

,
Superfood set i et langt større perspektiv. Vi er hele mennesker og alt kan blive for meget og for lidt. Superfood 2. generation - vi løfter begrebet!
 • iWater – Mini Ionizer OnTheGo

  1.599,00 DKK
 • Hydrogen

  iWater – Mini Ionizer TI 2.0

  1.999,00 DKK
 • Antiinflammatorisk vand

  iWater – Ionizer Kande

  2.599,00 DKK
 • Royal Ioniserings maskine

  Chanson Royale Ioniseringsmaskine

  19.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine (hvid)

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max lite Ioniserings maskine

  Chanson Max Lite 5

  13.350,00 DKK
 • Max lite_ 3

  Chanson Max Lite 3

  11.350,00 DKK
 • Revolution Ioniseringsmaskine

  Chanson Revolution ioniseringsmaskine

  23.850,00 DKK