Antioxidanter – Derfor er de vigtige for et sundt og balanceret liv

Antioxidanter - derfor er de vigtige

Antioxidanter er en naturlig del af en sund livsstil.

Men hvad er antioxidanter? Og hvordan bekæmper og neutraliserer de affaldsstoffer i din krop, som forværrer tegn på aldring og kan være med til at øge risikoen for kræft, Alzheimers og hjertekarsygdomme?

Læs med og lær blandt andet:

 • Hvordan antioxidanter fungerer
 • Hvordan de gavner din krop
 • Hvordan du planlægger en sund kost, rig på antioxidanter

Hvad er antioxidanter?

En antioxidant er enzymer og andre organiske molekyler, der forhindrer eller svækker de skadelige virkninger af ilt i kroppens celler. Din krop skaber selv en vis mængde af dem, men vi optager dem også gennem vores kost – eksempelvis i vores mads mineraler og naturlige vitaminer. De kan også fremstilles syntetisk, som vi ser det med vitamintilskud.

Antioxidanter bekæmper eller neutraliserer frie radikaler. Det er aktivt skadelige molekyler, der opstår som del af den naturlige iltningsproces.

En sund kost, miljø og livsstil kan også mindske mængden af frie radikaler i din krop. Det betyder, at du bør undgå:

 • Rygning
 • Alkohol
 • Fed kost
 • Solbadning (og andre typer bestråling)

Men det er ikke alle faktorer, som du selv kan kontrollere. Stress, sygdom og luftforurening kan få din krop til at producere flere frie radikaler. Ved at indtage antioxidanter kan du dog mindske deres virkning.

Sådan modvirker antioxidanterne de frie radikaler i din krop

Når du trækker vejret, optager du ilt.

Din krop har brug for luft til at overleve, men den naturlige iltningsproces er også med til at skabe eller frigive frie radikaler, hvilket ikke er til gavn for din sundhed og velvære.

Når dine celler bliver iltet (oxideret), omdanner de luften til nyttige byggeblokke, som de bruger til at fornye sig selv med. Men processen frigiver også brudstykker, de frie radikaler. De brudstykker forsøger derefter at indgå i nye kemiske bindinger med andre celler i din krop. Det kan skabe celleforandringer, især ved de dele af cellerne som er mest sårbare: DNA, proteiner og fedtstoffer. Celleforandringerne kan i værste tilfælde føre til en række mere og mindre farlige sygdomme.

Antioxidanter frigiver en elektron, som stabiliserer de frie radikalers kemiske aktivitet. Derfor er antioxidanterne også med til at minimere din risiko for eksempelvis kræft, Alzheimers og hjertekarsygdomme.

Mad med antioxidanter

Vi får som sagt mange af vores antioxidanter fra vores kost. Det betyder, at du kan finde dem i alle slags mad- og fødevarer, der har et højere indhold af C-vitaminer, E-vitaminer og betakaroten, som er et forstadie til A-vitaminer.

Forskning på området anbefaler ikke, at du får dine vitaminer gennem kosttilskud, medmindre din læge har undersøgt dig og bekræftet, at du lider af et decideret underskud. Antioxidanter fungerer nemlig bedst, hvis de parres med en varieret og sund kost.

Hvis du leder efter fødevarer med den rette mængde antioxidanter, anbefales især:

 • Betakaroten: grøntsager, især gulerødder
 • C-vitaminer: frugter, bær, tomater og andre syrlige grøntsager
 • E-vitaminer: Nødder, fuldkorn, fisk og mælkeprodukter

Vand med antioxidanter

Du kan også drikke din antioxidanter. Med en ioniseringsmaskine fra Chanson kan du få ioniseret vand med et rigt indhold på H2 direkte fra din vandhane. H2 er nemlig i sig selv en antioxidant.

Hydrogen (H) er det mindste og letteste element i det periodiske system. Vi kender elementet i H2O, som er to hydrogenatomer og et oxygenatom. Når vi taler om molekylær hydrogen (H2), der også bliver kaldt diatomisk hydrogen, betyder det, at molekylet indeholder to hydrogenatomer uden et oxygenatom.

H2 er verdens mindste antioxidant med en molmasse på 2 modsat ascorbinsyrens (C-vitamin) molmasse på 176. Det gør, at H2 kan trænge hurtigere ind i alle kroppens celler. Desunden er biproduktet af H2 kun vand, hvorimod f.eks. ascorbinsyre først omdannes til et ascorbyl radikal. Antioxidanter er vigtige for kroppen til bekæmpelse af frie radikaler, som vi alle udsættes for dagligt.

H2 har fået en stor følgerskare fra videnskabsfolk og sundhedsinteresserede i hele verden. Der er de seneste par år blevet forsket intenst i H2. Grundet molekylets unikke egenskaber, har molekylært hydrogen terapeutiske fordele i stort set alle organer i kroppen.

“Jeg elsker som mor at vide, at hver gang mine børn drikker det basisk ioniserede vand, giver jeg mine børn det bedste vand, som er renset og har unikke antiinflammatoriske egenskaber”

“Min psoriasis forsvandt allerede efter 10 dage, hvor jeg dagligt brugte ioniseret vand med en pH værdi på 3,5.

Jeg skulle lige lære at forstå, hvorfor jeg skulle bruge syrevand uden på huden og drikke basisk vand…..men efter at have læst den meget grundige brugervejledning, giver det rigtig go’ mening”…”

“Jeg mærker ikke på sammen måde de tunge ben.
Resultatet af den øgede restitution er mere og bedre træning. Så det er total win/win. Mere træning – mere energi. Ikke nok med at min restitution er forbedret fordi min generelle hydrering er optimeret, så føler jeg også, at min krop kommer sig hurtigere efter hård træning.”

…Og hvis du spørger mig, hvem jeg mener kan have effekt af at drikke vandet, vil jeg sige ALLE!

“Jeg er ikke tvivl; nu oplever jeg hverken smerter ømhed, hævelser eller træthed i min leddegigt og derudover er syreophobningen gået fra 30 – 10.

Jeg er overbevist om, at det ioniserede vand har været den alt styrkende kraft i min helbredelsesprocess

”30. december 1996 kørte jeg galt, og fik konstateret piskesmæld. Jeg har ikke været smertefri siden. Ikke før nu.”

Jeg har det så godt. Jeg tager ingen smertestillende piller. Jeg har meget mere overskud – ligger ikke længere en halv time efter arbejde, og er nu oppe til kl. 22

”Som professionel sportsudøver har man en meget præcis føling med kroppen, så den mærkebare effekt af vandet var ingen undtagelse.

Jeg er meget bevidst om min krop og hvad den kan præstere, så når jeg kan se specifikke forandringer i bl.a. min gennemsnitspuls, står det klart for mig, at noget har forbedret sig.”

For første gang i de 18 år jeg regelmæssigt er kommet hos min naturlæge – er mit syre i mit bindevæv betydeligt aftagende. Trods jeg gerne vil have at yogaen skulle have æren, da det netop også er hvad vi ” arbejder” på her i mit yogacenter – så er jeg overbevist om at det er Chanson vandet!

Samtidig får jeg drukket mere – får hele udrensnings systemet til at fungere bedre og Chanson vandet hjælper mig med at komme af med væske i kroppen – især omkring hofte -lår- underliv. Celluitis og urenheder i kroppen – underarme – lår er forsvundet.

“Først da jeg begyndte at drikke basisk, ioniseret vand fra min Chanson Maskine, steg pH værdien for alvor. Det ioniserede vand har været en fast del af min helbredelsesproces. Nu 7 år efter diagnosen uhelbredelig kræft – er jeg rask”

I 2011 fik jeg konstateret uhelbredelig lungekræft, men valgte den traditionelle kræftbehandling fra. I stedet valgte jeg at ændre livsstil med stor opmærksomhed på at ændre pH værdien i min krop. Jeg spiste 100% basiske fødevarer, sad i infrarød sauna, tog saltbage mm.

Naturens superkraftfulde desinfektionsmiddel – hypochlorid syre HOCL

, , ,
iWater desinfektionsspray er naturens superkraftfulde biologiske desinfektionsmiddel som kroppen selv producere til at nedbryde bakterier og vira. Hypoclor syre fremstillet via salt vand og elektroyseproces NaCL + H2O + strøm = hypoclor syre HOCL

Superfood → Læs her og bliv klogere på fænomenet som for mange er indbegrebet af sundhed

,
Superfood set i et langt større perspektiv. Vi er hele mennesker og alt kan blive for meget og for lidt. Superfood 2. generation - vi løfter begrebet!

Her får du svaret på 20 af de største sundhedsmyter

,
  Har du også svært ved at finde hoved og hale i alle de mange sundhedsmyter, der er derude? Tag vores store test om sundhedsmyter her og bliv meget klogere i teksten under testen: Kan du BUSTE 20 af de største sundhedsmyter? Så…

Derfor bør du bruge ioniseret vand til at brygge kaffe

, ,
Ioniseret vand er med sit basiske fundament med til at skabe en optimal syre-base-balance i vores kroppe. Men derudover er det ioniserede vand også særdeles anvendeligt, når du skal brygge dig en god kop kaffe. Vandets basiske fundament trækker nemlig bitterstoffer ud af kaffebønnerne og skaber en mere balanceret og tilfredsstillende kop kaffe.
Vand din hjerne, så den ikke skrumper

VAND HJERNEN – tørre hjerner skrumper

, ,
Vil du gerne være mere fokuseret, opleve større mental klarhed og skarphed - så drik vand! Vand giver hjernen elektrisk energi til alle funktioner, herunder tanke- og hukommelsesprocesser samt hjernens produktion af hormoner og neurotransmittere.
Faste

Faste – Her er ALT, du skal vide om faste

, ,
At faste er de seneste år blevet en populært. Men faktisk er der slet ikke tale om noget nyt. For der er ingen tvivl om, at vores forfædre har fastet i kortere og længere perioder, når eksempelvis en jagt slog fejl men vores egen fastelavn. Men hvad siger videnskaben i dag om det at faste? Hvilke former for faste findes der? Og hvad kan du gøre for at give din faste et boost?
Drikke vand

Alt du skal vide om drikkevand

, ,
Når vi åbner for vandhanen, kommer der drikkevand ud, som er klar til at drikke. Vandet spiller en kæmpe stor rolle for vores sundhed og velvære. Men hvad indeholder vandet? Hvor stammer drikkevandet fra? Vil vi kunne blive ved med at drikke vores vand direkte fra hanen? Og hvad kan du gøre for at få bedre vand ud af vandhanen? Læs med i blogindlægget her bliv klogere på dit drikkevand.
Udrensning

Naturlig udrensning → 9 råd til at bekæmpe giftstoffer i din krop

,
En udrensning af din krop kan være en rigtig god idé, hvis du føler dig utilpas, oppustet eller syg. Og hvordan kan du så nemt foretage en naturlig udrensning af din krop? Dét vil vi komme ind på her.
Væske i kroppen

Vand i kroppen → 8 gode råd til at slippe af med vand i kroppen

,
Det er ikke farligt, men det kan være virkelig ubehageligt at have vand i kroppen. Og hvordan slipper man af med det? Det undersøger vi i dette blogindlæg.
 • Royal Ioniserings maskine

  Chanson Royale Ioniseringsmaskine

  19.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max Ioniserings maskine (hvid)

  Chanson Max PLUS ioniseringsmaskine

  14.995,00 DKK
 • Max lite Ioniserings maskine

  Chanson Max Lite 5

  13.350,00 DKK
 • Max lite_ 3

  Chanson Max Lite 3

  11.350,00 DKK
 • Revolution Ioniseringsmaskine

  Chanson Revolution ioniseringsmaskine

  23.850,00 DKK
 • Hydrogen

  Mini Ionizer TI 2.0 Hydrogen rigt vand

  1.999,00 DKK
 • Mini ionizer TI 1.0

  Mini Ionizer TI 1.0 Hydrogen rigt vand

  1.899,00 DKK
 • Mini Ionizer TO GO

  Chanson mini Ionizer ON THE GO Hydrogen rigt vand

  1.599,00 DKK