//Dehydreret bindevæv låser dine muskler og gør dem stive og smertefulde

Dehydreret bindevæv låser dine muskler og gør dem stive og smertefulde

Bindevævet er kroppens største organ

Hver muskel er omgivet af en bindevævshinde, en fascia, og en spændt muskel vil derfor også bevirke et spændt bindevæv. Men ofte er musklen også spændt, fordi bindevævshindernerne er stive og udtørret og derfor ikke tillader musklen at bevæge sig frit, fordi musklerne ligger i en slags spændetrøje af dehydrerede bindevævshinder.

”Bindevævet forbinder kroppen indvendigt fra top til tå som en våddragt. Når der trækkes i den ene ende, trækker det i den anden ende. Og ligesom en våddragt føles rar at have på, når den er våd, varm og eftergivelig, er den svær at bevæge sig i, når den er tør og stram”

Bindevævet er en slags lim eller spindelvæv, der limer kroppens muskler og knogler sammen. Det har ikke et start- og slutsted, men pakker organer og muskler ind i små beskyttende lommer af bindevæv, så muskelfibrene let kan glide frem og tilbage, når vores muskler arbejder.
Bindevævet består af celler, vand, salte, proteiner og kulhydrater. Hud, ledbånd, sener og hinder omkring muskler og knogler er alt sammen bindevævsdannelser.

Bindevævet er nogle steder kraftigt, som for eksempel i lænden og i muskeltilhæftningerne, hvor musklerne sidder fast på knoglerne. Andre steder er det spindelvævstyndt. Bindevævet har mange nerveender og er dermed et stort indvendigt sanseorgan og bindevævet er fyldt med sensoriske nervefibre. Bindevævet sidder blandt andet uden på musklerne og har en glat overflade, så musklerne kan ”glide” frit ovenpå hinanden og under huden.

Bindevæv i lange baner

Forskning viser, at det bindevæv, som forbinder muskler og knogler med hinanden, hænger sammen i nogle lange baner, der kaldes for bindevævslinjer som gør, at problemer ét sted i kroppen kan give problemer et helt andet sted i kroppen, så hvis du f.eks. har ondt i dit knæ, skal årsagen til smerten måske findes et helt andet sted.

Forestil dig, at du kunne løfte dig selv i nakken og hive op i bindevævet (huden) der, så ville du helt sikkert kunne mærke det trække ned langs rygsøjlen, henover ballerne, videre ned bag på låret og knæet og helt ned til foden.

Din krops bindevæv opbevarer affaldsstoffer, fedt men også psykiske følelser og særligt stress lægger sig som affaldsstoffer i dit bindevæv

Bindevævet fungerer også som depot for affaldsstoffer og væske, men ved belastet bindevæv kan der opstå væskeophobninger, fedtophobninger, infektion i huden (cellulitis), reducering af hudens elasticitet, smerter eller stivhed i muskler og led. Disse ophobninger vil kunne identificeres som ændringer i hudens udseende og konsistens, og evt. øget vægt.

Du kan mærke at din krop ikke arbejder optimalt og din bevægelighed er begrænset. En aktiv sportsudøver vil kalde denne følelse for ophobninger af mækesyre, hvilket også er rigtig, så længe den er forbipasserende, men hvis mælkesyren ikke udrenses, vil det forblive som affaldsstoffer som på sigt sætter sig til inflammation i bindevævet.

Et kendt problem blandt aktive motionister og topatleter er oplevelsen af stivhed og muskel ubehag når kroppen er i hvile. Smerter og stivhed i bindevævet. Man hvis man ikke kender forskellen på en muskel smerte og bindevævs smerte, vil man ofte være tilbøjelig til at tro, at det er musklerne som gør ondt, men hvor det nemt kan vise sig at være inflammation i bindevævet som kan afhjælpes med Basisk ioniseret vand med antioxidanter.

Dit bindevæv bliver let påvirket

Hvis bindevævet IKKE holdes smidigt og elastisk, så blandt andet affaldsstoffer kan udskilles kontinuerligt, kan du få symptomer som hovedpine, rygsmerter, dårligt kredsløb, muskelspændinger, appelsinhud, træthed samt psykisk ubalance. Du vil gå rundt med en ubalance i din krop i form af ømme muskler, anspændthed, psykisk træthed og manglende overskud og ubalance.

Den ubalance, du oplever i kroppen kan give dig smerter, der hvor du i forvejen måske er svag. F.eks. kan du have ondt i lænden, men smerten kan forplante sig langs med bindevævslinjerne og give dig ondt i knæet, så du bevæger dig anderledes.

Ydermere vil mental stress påvirke nervecellerne i bindevævet, til at trække sig sammen, lidt ligesom muskelceller, og gør bindevævet mere sejt og u-elastisk. I dagens forskning kalder man dette for oxidativ stress og WHO antager at Stress i 2020 er den anseligste årsag til sygdom og død i den vestlige verden.

Bindevævets tilstand har afgørende betydning for din velvære

Man ved, at bindevævet har stor betydning for dit velvære. Bindevævet reagerer på din mentale tilstand, f.eks. får stress og angst bindevævet til at trække sig sammen og stivne. Gentagne bevægelses-mønstre kan også forme dit bindevæv og gøre det stift.

Stift og dehydreret bindevæv kan være smertefuldt, da det kan klemme på nerver, der går gennem vævet eller trække nettet af væv skævt, så andre områder i din krop ikke fungerer optimalt. Hvis de bindevævshinder, som dine muskler glider igennem, når du bevæger dig, er indtørret, stivnet og sammen filtret, kan det hæmme dine bevægelser og du får ondt, bliver stiv eller skal bruge mere muskelkraft for at kunne udføre bevægelsen fordi bevægelsen ikke bare glider i et velsmurt og velhydreret bindevæv.

Dit bindevæv kan blive sundt igen

Forskningen og erfaringen viser heldigvis også at bindevævets stivnede og indtørrede tilstand ikke behøver at være permanent. Vand er her den helt afgørende faktor da største delen af bindvævet består af vand. Ved at drikke ioniseret vand som er mindre i vandmolekyle struktur kan det ioniserede vand opløse dit sammenklistrede og indtørrede bindevæv, så det igen kan komme i flov og væske og næringsstoffer kan flyde frit.

Det vil altid være godt at kombinere det at drikke ioniseret vand med essentielle fedtsyre, yoga og bindevævsmassage og selv lave langsomme stræk, så indtørret og stivnet bindevæv langsomt kan genvinde sin elasticitet og funktion.

Bliv 10 år yngre med ioniseret basisk vand

Mange, for ikke at sige alle, oplever at de efter at have drikket basisk ioniseret vand over tid, er blevet mere mobile, fået lettere ben, bedre restitution, det gør ikke ondt at røre huden og lettere få armen om på ryggen…. generelt bare følelsen af at være blevet 10 år yngre og fået 20% mere energi i dagligdagen fordi kroppen bare er blevet lettere

”Et blødt og velhydreret bindevæv får kroppens dele til at arbejde bedre sammen, så dine bevægelser bliver lettere og du får en smukkere hud og lettere ved at genfinde en flot og rank holdning”

At drikke basisk ioniseret vand har en dybdegående effekt, der sørger for at ”vaske” og ”smøre” dit bindevæv. At drikke det ioniserede vand bevirker en øget blod- og lymfegennemstrømning i området, så næringsstoffer kan komme til området og affaldsstofferne kan komme væk.

By |2019-06-13T14:04:31+02:00juni 12th, 2019|Sundhed|0 kommentarer

Efterlad os en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.