//Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Den optimale antioxidant

20. April 2017

Antioxidanter er gennem de seneste år blevet et buzzword. Mange forbinder antioxidanter med C- og E-vitamin. Grundet disse vitaminers store molekylestørrelser tager de længere tid for kroppen at optage til bekæmpelse af frie radikaler sammenlignet med molekylær hydrogen – verdens mindste antioxidant

 

Udtrykket “antioxidanter” er boomet de seneste par år, og blevet markedsført kraftigt af virksomheder. Mange føde- og drikkevarer positionerer sig, som værerende “høj i antioxidanter,” men hvad betyder det egentlig

Antioxidanter forhindrer eller stopper celleskader forårsaget af oxidanter. Oxygen er et meget reaktivt atom, som har stort potentiale for at blive en del af skadelige molekyler, der almindeligvis omtales som “frie radikaler”. Disse molekyler kan angribe raske celler i kroppen og føre til kræft, hjertesygdomme, og mange flere sundhedsmæssige problemer. Den gode nyhed er, at antioxidanter kan bekæmpe frie radikaler, selv før der opstår skader.

Forskning i verdens mindste antioxidant

Det var først i 2007, at forskning i molekylær hydrogen (H2) for alvor tog fart. I 2016 alene er der udgivet over 330 forskningsundersøgelser, og H2 har derfor fået en stor følgerskare fra videnskabsfolk og sundheds interesserede i hele verden. Forskningen har vist lovende resultater på alt fra kræft til nedsættelse af aldring. Grundet H2’s minimale størrelse kan molekylet trænge gennem maveslimhinden, og nå direkte ud til cellerne, som det indtages gennem, eksempelvis, vand. Ligeledes kan H2, som en af de eneste antioxidanter, krydse blod-hjerne-barrieren. Hjernen er yderst modtagelig for oxidativ stress, da den forbruger ca. 20 pct. af den ilt, som vi indånder. Derfor er det vigtig at beskytte hjernen med antioxidanter.

H2 har været populært i Japan i flere årtier, og blev kaldt Shin’nooru løsning. Det er kun 18 måneder siden, at Japans sundhedsministerium godkendte hydrogen tilført saltvands injektion på hospitaler til behandling af alt fra dehydrering til alvorlige infektioner.

Antioxidanten har mange sundhedsmæssige fordele

En publikation fra Wiley, 2011, omhandlende overvægt har vist, at ved at drikke H2 vand nedsættes niveauet af plasma glukose, insulin og triglycerid, hvis virkning på forhøjet blodsukker svarede til kost begrænsning.

I et japansk studie fra Journal of Photochemistry and Photobiology, 2011, viste effekten af seks individer, der badede i hydrogenrigt vand dagligt i tre måneder, sig ved signifikant forbedring af hals rynker modsat en kontrolgruppe. Et andet studie i samme publikation blev prøver af UV-beskadiget humane fibroblaster nedsænket i hydrogenrigt vand i tre dage. Resultatet var en øgning i kollagen produktion.

Hvordan optages H2?

På nuværende tidspunkt er der fire måder at indtage H2. Saltvand injektion og inhalering ses på hospitaler og i behandlingscentre, hvorimod H2 vand og supplementer er mere almindelige.

Den mest naturlige måde at indtage H2, er ved at drikke ioniseret vand. Vand der er ioniseret betyder, at vandet via en elektrolyse process deles i en basisk og en sur fraktion. Det basiske vand indtager man med en pH fra 8-10,8. Det er dette vand, der er fyldt med H2. Det sure oxideret vand med en pH på 2,5-5,5 kan bruges til alt fra rengøring til uren hud, da vandet har en antibakteriel virkning.

 

By |2017-06-15T10:52:36+02:00maj 17th, 2017|Pressemeddelelse|0 kommentarer

Efterlad os en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.