//20% færre gigtsmerter og mere energi med basisk vand

20% færre gigtsmerter og mere energi med basisk vand

Ioniseret vand fra Chanson Danmark

Jeg husker tilbage på min tid som idrætsstuderende, hvor en gruppe maraton-løbere var med i et forsøg, hvor de dagligt skulle indtage store doser af C-vitaminer. Forsøget gik ud på at undersøge, om det var muligt at forbygge forkølelse og øvre luftvejsinfektioner. Ekstremsportsudøverne var ofte forkølede og havde svært ved at holde sig fri af infektioner og inflammationer. Om kuren virkede, husker jeg ikke, men til gengæld ved jeg, at tidligere top-idrætsudøvere ofte oplever at de efter et langt og aktivt liv får problemer med gigt og stivhed i kroppen.

C-vitamin er både en antioxidant og den gør kroppen basisk – det gør grøntsager også. Kaffe, kød, vin, sukker, stress og overdreven motion gør kroppen sur – det er almen viden. Men pludselig læser jeg en artiklel om basisk ioniseret vand – hvilket var ny viden for mig. At vand pludselig ikke længere ”bare” er vand, men også kan gøres mere eller mindre basisk og tilføres antioxidanter. Det var så interessant at jeg straks gik i gang med at undersøge det nærmere.

Dansk grundvand er noget af verdens bedste, men hvad nu hvis vi kan gøre det endnu bedre?
Jeg købte min første ioniseringsmaskine og oplevede ret hurtigt, at vandet gav mig en smertelindrende effekt. Mine fodled gik fra at være ømme og morgenstive til at jeg ikke længere registrerede ubehag. Min gamle far lånte maskinen. Han lider af slidgigt, og gigten var på det tidspunkt så alvorlig, at hans hænder var hævede, og han kunne ikke selv holde om kniven og skære. Han begyndte også at drikke det basisk ioniserede vand, og efter 2 måneder kunne han igen holde om kniven, og havde ikke så mange gigtsmerter.

Det basisk ioniserede vand havde altså en effekt på min far og jeg! – min nysgerrighed var vakt.

Hvad sker der hvis vi giver en gruppe mennesker med gigtsmerter basisk ioniseret vand i 3 måneder?

Gigtsmerter

12 ioniseringsmaskiner blev brugt som forsøgsmaskiner,  forsøget blev annonceret på facebook, og de første 12 som tilmeldte sig, var med i forsøget, forudsat at de var motiveret og parate til at drikke 2,5 l basisk ioniseret vand pr. dag.

12 personer blev udstyret med en Chanson ioniseringsmaskine mærke Chanson Max ® med 7 titaniumplader og selvrensende system, som sikrer at pH værdien og ORP værdien er stabil. Maskinen blev installeret i forsøgspersonernes eget hjem.

Testpersonerne bestod af 3 mænd og 9 kvinder i alderen 38 – 62 år, og inden opstart udfyldte forsøgspersonerne en ”Dolotest” og fik en grundig indføring i betjening af ioniseringsmaskinen.

Forsøget gik i gang, og deltagerne drak dagligt 2½ liter basisk ioniseret vand. Deltagerne drak de første 2 uger ioniseret vand med pH værdi på 8. Derefter 2 uger med pH værdi på 9 – og resten af perioden ud drak de pH værdi 9,5.

Efter 5 uger valgte én af testpersonerne at stoppe, fordi hun havde fået ny reumatologisk læge, og denne læge kendte ikke noget til ioniseret vand, og mente at det kunne være yderst skadelig.

Efter 3 måneder udfylder de resterende 11 deltagere igen en tilsvarende Dolotest, og deres smerteudvikling kan nu sammenlignes. Resultaterne kan selvfølgelig være påvirket af andre faktorer, der ikke er blevet målt eller undersøgt for, og som kan spille en rolle for smerteændringen. Men der er ikke nogen tvivl om, at der er sket en smertereduktion – de oplevede at de nu havde færre gigtsmerter.

Dolotest til registrering af smerteniveau hos testpersonerne

“En smerte vil altid være subjektiv og en individuel oplevelse, og derfor har vi også valgt at bruge DoloTesten, som bl.a. er udviklet af en dansk læge Kim Kristiansen M.D. og privatpraktiserende læge. DoloTest er udviklet til at være let at bruge i den daglige behandling og omsorg, og er testet på personer mellem 18  og 96 år. Ved at anvende visuelle elementer er DoloTest nem at udfylde, og  let at sammenligne med tidligere DoloTest-profiler. DoloTest ser ikke alene på smerter, men på den sundhedsrelaterede livskvalitet. DoloTest gør det let at sætte mål for livet med den langvarig tilstand, og da det er let at sammenligne med tidligere resultater, gør DoloTest det også let at evaluere effekten af behandlinger. Det blider således let at se, om behandling og aktiviteter i øvrigt er på rette vej, og let at identificere områder, der kræver ekstra opmærksomhed”.

Kilde: Dolotest.com

 

Gigtsmerter

Resultater:

Gigtsmerter
Gigtsmerter

Teorien bag det basisk ioniserede vand

Den menneskelige krop består af 75% vand, og den menneskelige krop består af en velordnet struktur. I stofskifteprocessen forbrændes næringsstoffer for at få energi til kroppens funktioner – og det skaber affaldsstoffer, som kroppen derefter skal udskille.
Vi ved fra danske folkeundersøgelser at danskernes fødevarekilder er overvejende syrebaserede, og vi ved
at meget sygdom skyldes ophobede affaldsstoffer i kroppen – herunder gigt og mange andre lidelser som jeg ikke her skal komme ind på, men blot nævne lidelser som diabetes forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk, lavt stofskifte etc.

Gigtsmerter

Hvis betingelserne i vores ekstracellulære væske bliver sur, vil vores fysisk tilstand først manifestere sig som træthed, og vi vil være tilbøjelig til at pådrage os forkølelse og så videre. Når det biologiske ur når 45 år nedsættes kroppens produktion af bikarbonater, og herefter svækkes kroppens evne til selv at neutralisere syre. Overbelastes kroppen med for meget syre – enten i form af syreholdig mad og drikke, stress, eller overdreven motion, kan kroppen deponere de overskydende syresubstanser i nogle ikke livsvigtige områder af kroppen,
Blodets pH værdi skal ligge på over 7,35, og derfor har kroppen sit eget syre buffersystem, nemlig lymfesystemet. I urinen kan man måle pH værdier helt ned til 4,6 men det betyder også at dit indre miljø er forgiftet af syre. En sund krop har typisk en pH værdi i urinen på 6.75 – 7.00 men gerne over 7.
Syredeponeringsområder vil typisk være steder som led og i kroppens yderste områder som tæer og fingre – områder som gigtpatienter ofte oplever som smerteområder. Urinsyregigt er for eksempel et godt eksempel på dette.

Ophobede affaldsstoffer er surhed i kroppen og skader muskler, knogler og organer

Affaldsstoffer som vi ikke fuldt ud får kasseret, forbliver et eller andet sted i kroppen og cellernes miljø forringes, fordi affaldsprodukter ophober sig. Forestil dig, at kommunens renovering kun fjerner ¼ af dit affald, og lod resten stå til næste gang. Det ville du helt sikkert ikke finde dig i.
For at stoppe tidlig ældning og forringelse af celler, må vi derfor finde muligheder for at hjælpe kroppen med at komme af med alle disse affaldsstoffer, som hver dag produceres både fordi man spiser usunde fødevarer eller drikke en kop kaffe, som er syre for kroppen – og fordi kroppen altid producerer affaldsstoffer, som en del af den daglige stofskifteproduktion.
Vand indeholder alle former for liv – også i mennesket. Vand er samtidig et af de mest mystiske substanser på denne jord. Din krop er 70% vand, som bliver holdt sammen af væv og hud. Fordi kroppen rummer så meget vand er det derfor nærliggende at undersøge om det vil være muligt at kunne forbedre helbredstilstanden og kroppens generelle vitalitet ved at forbedre vandkvaliteten.

Basisk ioniseret vand beskytter kroppen mod inflammation

Mange tror at vand er H2O, hvilket er to brintatomer for hver ilt atom. Men forholdet 2:1 eksisterer kun i vand med en pH på 7, hvor antallet af H+ ioner er det sammen som antallet af OH- ioner. Neutral vand. Da basisk vand har færre H+ ioner end OH- ioner har dette vand mere H2 – molekylær hydrogen, som er en antioxidant.

Menneskets blod har en pH på mellem 7,3 og 7,45. og blod med en pH værdi på 7,45 indeholder 64,9% mere iltoverskud end blod med en pH værdi på 7,3. Når man drikker basisk ioniseret vand drikker man vand med overflod af antioxidanter, i form af H2 og masser af ioniserede basiske mineraler.

Alkaliske mineraler benyttes til at udrense givtige syreaffald, og når dette sker, er hydrogenen klar til at neutralisere oxidering og skadede celler – frie radikaler, og derigennem forhindre udvikling af inflammation, betændelse og gigt. Vi taler altså om 2 slags “godgørere”. En, antioxidant i form af H2, og den anden, som er OH-, som går i forbindelse med positive ioniserede alkaliske mineraler, hvilket giver de høje pH-værdi.
Hvis betingelserne i vores ekstracellulære væske bliver sur, vil vores fysisk tilstand først manifestere sig som træthed og være tilbøjelig til at pådrage sig forkølelse og så videre. Kroppen vil over tid deponere de overskydende syresubstanser i nogle ikke livsvigtige områder af kroppen. For at blodet fortsat kan opnå en basisk værdi på over 7,35, vil kroppen lave syredeponeringsområder. Typisk vil det være samme steder, som gigtpatienter oplever at have smerter. Teorien siger, at man med basisk ioniseret vand vil man kunne forebygge og endnu vigtigere, vil man kunne neutralisere gamle syreophobninger og lindre gigtsmerter.

Konklusion

Målet for dette testforsøg var at undersøge, om man kan lindre gigtsmerter ved dagligt at drikke 2½ liter basisk ioniseret vand. Forsøget er gennemført inden for en relativ kort tidsperiode på 3 måneder, og mange andre faktorer, som ikke er blevet målt eller blevet systematiseret, kan spille en rolle for den enkeltes smerteoplevelse. Og vil man finde samme effekt ved at drikke almindelig dansk postevand? Og vil resultatet være det samme, hvis testen foregår om vinteren etc.

Jeg kan blot konkludere, at der har været positive forbedringer hos alle deltagerne, men på hver deres område. En enkelt har ikke haft forbedringer, men hvis man går ned i hendes case, så var hun i en meget stresset periode, og fik ved afslutningen af forløbet en discusprolaps i ryggen.

Det er nu mit håb, at Gigtforeningen eller lignende vil tage denne undersøgelse for dét den er – og ikke fordømme den, men lade nysgerrigheden og medlemmernes behov for hjælp til at finde smertelindring, komme til gode.

Sammenfattende kan det vel med rette konkluderes, at denne simple test bør give anledning til, at man et sted i det danske sundhedsystem vil finde det interessant at undersøge nærmere. Her kan du se flere gigtplagede forsøgspersoner udtale sig om basisk ioniseret vand 

 

Med særlig hilsen

Mette-Marie Linding
Telefon:  24605020
Mail: kontakt@chanson.dk
By |2018-05-30T12:43:12+02:00april 19th, 2016|Ikke kategoriseret|4 Comments

4 Comments

 1. Karin B. Hansen 23/04/2016 at 08:39 - Reply

  Det lyder meget interessant og velgennemarbejdet.
  Hvor kan man købe maskinen og hvor meget koster den ?
  Med venlig hilsen
  Karin

  • Mette-Marie 25/04/2016 at 10:42 - Reply

   Hej Karin
   Det er meget interessant 🙂 og tusind tak for kompliment.
   Vi kan fortælle meget om ioniseret vand og forsøger hele tiden at at levere informerende og oplysende artikler på denne blog.
   Maskinerne køber du direkte hos os – og er du i tvivl om hvilken model du skal vælge, kan du kontakte os på tlf. eller se vores produkvideo’er https://chanson.dk/produktpraesentation-basisk-vand-maskine/produktinfo/
   Vi kører også rundt i landet, så hvis du ønsker at få maskinerne præsenteret vil dette også kunne arrangeres.
   Vores billigste maskine koster 8.850 kr. – vores mest solgte koster 16.350 kr. – den kan fås som bordmodel og som skabsmodel, hvor selve ioniseringsmaskinen står under vasken og vandhanen med display monteres i håndvasken.

   Særlig hilsen
   Mette-Marie Linding
   76727270 / 24605020

 2. lone nørskov 24/04/2016 at 19:15 - Reply

  jeg kender godt det gode vand kangan vand må være på lige fod Hvad koster maskinen

  Mvh
  Lone Nørskov

  • Mette-Marie 25/04/2016 at 10:19 - Reply

   Hej Lone
   ja, Chanson ioniserings maskiner laver det samme “sunde” vand, forskellen er “bare”, at vores maskiner er ca. 7-10.000 kr. billigere end Kangen, fordi vi forhandler direkte til forhandleren – der er ingen mellemforhandlere. Teknisk er Chanson i stand til at producere syrevand udelukkende ved brug af Himalaya salt, hvor Kangen bruger hupocholrite som syreforstærker. (syrevand er den restvand som produceres når maskine producere basisk vand. Syrevand er fantastisk til at bruge mod uren hud, og generel daglig hudpleje idet det naturligt fugter huden. syrevand bruges ligeledes til øjenbetændelse, belastet tandkød, sår heling og til rengøring)
   Chanson har desuden dansk service center, sundhedsfaglig vejleding mellem kl. 9.30 og 15.00, 5 års garanti og 3 mdr’s returret, hvis du skulle fortryde/ og eller ikke syntes at have effekt.
   Se mere om vores modeller og priser på chanson.dk under https://chanson.dk/produkt-kategori/ioniseringsmaskiner/
   Særlig hilsen
   Mette-Marie
   76727270 el. 24605020

Efterlad os en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.